Unes 15.000 persones reclamen a Barcelona la independència per canviar-ho tot

Unes 15.000 persones, convocades per la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’ han reivindicat la necessitat de la independència per a construir un futur millor i […]


Unes 15.000 persones, convocades per la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’ han reivindicat la necessitat de la independència per a construir un futur millor i lliure. Els milers de manifestants reclamaven la necessitat de la independència acompanyada de la lluita pels drets socials i la batalla pels drets democràtics.

El portaveu de la campanya, Aitor Blanc, s’ha mostrat molt satisfet de la convocatòria i ha destacat que ‘no es pot deixar que la independència la dirigeixin les elits econòmiques i financeres ni els partits polítics. El centre d’aquest procés ha de ser el poble, i avui s’ha demostrat’. Blanc també assenyalat que ‘el poble ha de poder decidir-ho tot, el sistema econòmic, la organització política del nou estat, les relacions internacionals… no hi pot haver apriorismes. Seria una victòria dels qui volen que amb la independència res no canviï’.

Autobusos vinguts de les comarques de Ponent, Girona, el Penedès, el Camp, el Bages i el País València són símptoma de la manifestació d’aquesta tarda, que ha mobilitzat milers de ciutadans de tot el territori.

La marxa d’avui ha estat una mostra de la voluntat ciutadana per ser el centre del procés independentista. Per això, els organitzadors han fet una crida a la mobilització popular per obrir un veritable procés constituent que aconsegueixi plens drets socials, l’alliberament de gènere, la redistribució de la riquesa i una democràcia econòmica.

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, l’editora de la revista Cafè amb Llet, Marta Sibina, la portaveu del comitè de suport a la Vaga de Docents de les Illes, Neus Tur, i el portaveu de la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’, Aitor Blanc, han clos la manifestació amb un acte polític que ha posat punt i final al recorregut pels carrers de Barcelona.

Els  participants en els actes i assemblees que s’han fet en aquests darrers dos mesos ha coincidit que la iniciativa havia de continuar. La voluntat d’obrir la campanya tant a l’anticapitalisme com al sobiranisme d’esquerres ha de ser una voluntat persistent, i per això els nuclis locals hi estan treballant fort. En aquests darrers dies s’està interessant per la campanya molta gent que hi pot aportar coses molt positives. Això fa que la cosa no es pugui aturar aquí.

En les properes setmanes plantejarem un seguit d’accions i mobilitzacions arreu dels Països Catalans per a denunciar l’espoli a què estan sotmeses les classes populars. La construcció d’una república cal fer-la sobre un patrimoni comú, propietat de tots i totes. I això és precisament el que ens han robat aquests darrers anys. D’altra banda, també cal assenyalar que amb la recuperació de l’espoli fiscal no n’hi ha prou, ja que sinó es duu a terme una política redistributiva aquests diners aniran a mans de les elits financeres via privatitzacions, interessos del deute i altres eines d’espoli social. Aquests temes són els que es posaran damunt la taula en la segona part de la campanya a nivell de mobilització.

Quan hàgim acomplert aquesta segona part, caldrà que entre tots i totes decidir com afrontem un nou pas en la campanya. Quan entrem al 2014 tot es precipitarà, en un sentit o en un altre, i creiem que si hem anat treballant bé, la campanya pot ser una eina d’incidència social molt interessant.

19 d'octubre de 2013