400 persones diuen ‘no’ a la imposició de símbols a Sant Pol de Mar

Aquest 18 de febrer a les 12 del migdia, més de 400 persones han protestat a Sant Pol de Mar contra la imposició de símbols, […]


Aquest 18 de febrer a les 12 del migdia, més de 400 persones han protestat a Sant Pol de Mar contra la imposició de símbols, en un acte organitzat pel Maresme per la Independència, assemblea comarcal de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obligant a l’ajuntament de la vila a penjar la bandera l’espanyola del balcó de la casa consistorial.

El fet que l’Ajuntament no hagués trobat encara la bandera espanyola i, per tant, no s’hagués pogut penjar, ha fet que l’acte previst s’hagués de canviar lleugerament. En lloc de baixar, amb tot el respecte, la bandera espanyola del consistori, s’ha cercat una forma simbòlica fent-ho des del cap de la mateixa escala i amb una bandera espanyola donada per un altre Ajuntament. Un cop baixada, mentre els assistents a la concentració cantaven l’himne nacional de Catalunya, s’ha hissat una estelada al costat de la bandera catalana, mostrant així que Catalunya es troba en lluita per la seva llibertat.

A més, els organitzadors han llegit la carta que s’enviarà a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Mª Llanos de Luna Tobarra, juntament amb la bandera espanyola. La Carme Forcadell, del Secretariat Nacional de l’ANC, ha estat l’encarregada de llegir el manifest, i Laura Vilagrà, presidenta DECIDIM.CAT, vocal de l’Associació de Municipis per la Independència i alcaldessa de Santpedor, ha destacat que cada cop són més els alcaldes, regidors i Ajuntaments que planten cara a les agressions de l’Estat Espanyol, i ha donat suport a l’Ajuntament de Sant Pol de Mar amb el seu gest de fermesa i dignitat nacional, que té al seu costat els més de 250 consistoris adherits a l’Associació de Municipis per la independència.

Els organitzadors consideren que la concentració ha estat “un acte de dignitat i fermesa que ha escenificat una peça cívica i reivindicativa de gran calat”. Els membres de l’ANC també han volgut destacar el fet que la concentració hagi transcorregut sense cap tipus d’incident i de manera respectuosa i pacífica.

18 de febrer de 2012