Acte de suport als municipis lliures i sobirans a Celrà

Per part de la CUP han participat el diputat Quim Arrufat i l’alcalde del municipi, Dani Cornellà Avui divendres, 18 de gener, s’ha celebrat a […]


Per part de la CUP han participat el diputat Quim Arrufat i l’alcalde del municipi, Dani Cornellà

Avui divendres, 18 de gener, s’ha celebrat a l’Ateneu de Celrà un acte de suport als municipis lliures i sobirans organitzat per l’Ajuntament de Celrà. El consistori, governat per la CUP amb ICelrà, va rebre fa poques setmanes un recurs de la Delegació de l’Estat que impugna l’acord de ple pel qual es declarava el municipi territori lliure i sobirà. Davant el que l’alcalde celranenc, Dani Cornellà, ha considerat una ‘ofensiva judicial en tota regla’, l’Ajuntament organitza aquest acte en suport dels gairebé 200 municipis del Principat que han aprovat declaracions semblants.

En l’acte, al qual han assistit prop de 300 persones, hi han participat diversos representants del món cívic i polític, com ara els diputats Quim Arrufat (CUP), Roger Torrent (ERC) i Marc Vidal (ICV-EUiA), així com els alcaldes de Celrà, Espinelves, Gallifa i Alella. En representació de l’ANC hi ha participat Carles Castellanos, i per part de l’AMI hi era Josep M. Ximenis, alcalde d’Arenys de Munt. També hi han intervingut representants d’entitats ciutadanes de Celrà, que s’han volgut sumar a l’acte de suport al consistori.

En la seva intervenció, el diputat Quim Arrufat ha fet una crida als municipis a mantenir-se ferms davant d’aquesta ofensiva de l’estat espanyol, i ha reafirmat el suport de la CUP als consistoris que estan essent perseguits pel seu compromís i implicació amb el procés d’alliberament nacional català. Per la seva banda, l’alcalde de Celrà Dani Cornellà ha reivindicat el pape del món municipal en la reivindicació del dret a decidir, i ha encoratjat la societat civil i la ciutadania a continuar liderant el procés independentista com ho ha fet fins ara en els casos de les consultes o de la manifestació del passat Onze de Setembre.

Més de 4000 signatures de suport

Cornellà també ha anunciat que ja s’han superat les 4000 signatures de suport a l’Ajuntament de Celrà en aquest afer, que dilluns que ve seran presentades als jutjats de Girona per escenificar el rebuig a la persecució que el consistori celranenc està patint per part de la delegació de l’estat espanyol a Catalunya.
18 de gener de 2013