L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses aprova la moció contra la repressió policial als Països Catalans.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Joan del divendres passat aprova la moció presentada per la CUP amb els vots favorables dels grups del PSC […]


El Ple de l’Ajuntament de Sant Joan del divendres passat aprova la moció presentada per la CUP amb els vots favorables dels grups del PSC i Esquerra, i l’abstenció del grup de CiU.

La CUP considera que sembla una broma de mal gust que poc després de l’estrena a Olot del documental “Operació Garzón contra l’Independentisme català”, la pitjor operació repressiva político-judicial desfermada contra l’independentisme català des del final de la dictadura franquista i que va derivar, l’estiu de 1992, en una escomesa embogida que es va saldar amb 38 detencions sota la legislació antiterrorista, el mateix divendres fossin detinguts tres militants de l’Esquerra Independentista, dos de la CUP i un de Llibertat.cat, a Badalona.

Vint anys després, amb aquestes ja són més de 40 les detencions de membres de l’Esquerra Independentista per manifestar-se en defensa de la llibertat, els drets civils i socials de les classes populars dels Països Catalans.

L’assemblea de la CUP de Sant Joan afirma que amb l’excusa d’aquesta crisi sistèmica del capitalisme, l’ofensiva ideològica ultraliberal dona cobertura jurídica per reprimir qualsevol manifestació de rebuig d’estudiants d’ESO a València, universitaris a Barcelona, defensors de la llengua a Mallorca, treballadores i treballadors, sindicalistes, usuaris de la sanitat pública, mestres, pares i mares, associacions de veïns, etc.

En definitiva, les classes populars que es manifesten contra les retallades de drets civils i socials són durament reprimides i condemnades a penes de presó mentre Millets, membres de la família reial espanyola, polítics, magistrats, banquers i directius d’entitats financeres corruptes, especuladors, defraudadors fiscals, etc. es passegen impunement pels carrers.

En el mateix ple es vàren aprovar les altres tres mocions que va presentar la CUP de Sant Joan, de suport a la campanya #novullpagar, de suport a l’any de les Cooperatives i de suport a la ILP contra els desnonaments.

18 de juny de 2012