Arbúcies: Es presenta la campanya Diguem NO!

La Candidatura Unitària i Popular d’Arbúcies (CUPA), en el marc de la programació mensual “Debats 2006”, va organitzar, el passat divendres, 12 de maig, una […]


La Candidatura Unitària i Popular d’Arbúcies (CUPA), en el marc de la programació mensual “Debats 2006”, va organitzar, el passat divendres, 12 de maig, una taula rodona per parlar de sobiranisme i estatut.El debat es va fer a la sala d’actes del museu la Gabella, al qual van assistir-hi més de trenta persones, i va comptar amb la participació d’Enric Borràs, de la plataforma “Vota per la independència de Catalunya”, Mònica Sabata, de la Plataforma pel Dret a Decidir, i Aleix Cardona, per la Campanya DIGUEM NO.

La taula rodona es va plantejar amb dues intervencions inicials per a cada representant. En primer lloc, una anàlisi sobre el procés de l’estatut i la situació actual, i, en segon lloc, les propostes de cada iniciativa davant del referèndum.
Des de la Campanya DIGUEM NO es va fer una crítica a l’actitud i el paper de la classe política catalana en el seu conjunt; es va valorar positivament la pressió que ha exercit la societat catalana sobre l’àmbit institucional -manifestacions de l’11 i el 18 de febrer a Barcelona, reacció de les bases d’ERC per forçar el NO del partit, tendència al rebuig a l’estatut i a la manera de fer el procés, dades de les darreres enquestes…-, i finalment es va plantejar que tot això ens ha de situar en un nou escenari que tanqui el període de l’autonomisme i obri un procés d’autodeterminació.
Quant a les propostes davant del referèndum, es van exposar els arguments a favor d’un NO plural i massiu, es van plantejar les línies mestres de la campanya -autodeterminació, som una nació, Països Catalans i drets socials- i l’aposta per la presència arreu del territori amb una campanya intensa i imaginativa. Igualment, es va fer esment al nivell d’adhesió que està generant la Campanya.
29 d'abril de 2015