Badalona: L’Ajuntament intenta prohibir un acte en homenatge a Guillem Agulló

La marxa de torxes organitzada per l'Assemblea Maulets de Badalona, amb el suport de la CUP, el proper dissabte 19 d'abril en homenatge a Guillem […]La marxa de torxes organitzada per l'Assemblea Maulets de Badalona, amb

el suport de la CUP, el proper dissabte 19 d'abril en homenatge a

Guillem Agulló, militant de l'organització juvenil de l'Esquerra

Independentista assassinat fa 15 anys a Montanejos, s'ha intentat

prohibir des de l'Ajuntament al·legant la perillositat del foc per

carrers transitats, tot i les diferents alternatives de recorregut

presentades. Aquest fet ens fa entendre que la seva decisió ve

provocada per motius polítics i no pas de seguretat.


Des de l'Assemblea de Maulets de Badalona i la CUP de Badalona volem denunciar l'actitud de l'Ajuntament vers aquest acte d'homenatge a un company assassinat per feixistes ara fa 15 anys. Mentre a d'altres ciutats dels Països Catalans es permeten actes d'enaltiment del nazisme, l'Ajuntament de Badalona intenta prohibir un acte de record i de clar rebuig del feixisme.

El feixisme no està superat. Encara és una realitat i ignorar-la no la disminueix, sinó que l'accentua, ja que avança si no se'l combat, com demostra l'assassinat del company Carlos a Madrid a mans d'un grup de nazis fa uns mesos.

Finalment, i per tal de poder realitzar l'homenatge al company Guillem, hem decidit canviar el format de l'acte, que es realitzarà en forma de cercavila des de la Plaça de la Vila al monument a Roca i Pi a la Rambla.


============================


La CUP se suma als actes d’homenatge a Guillem Agulló i Salvador 15 anys després del seu assassinat

La Candidatura d’Unitat Popular vol sumar-se als actes d’homenatge a Guillem Agulló, militant independentista i socialista, 15 anys després del seu assassinat i que els responsables continuïn impunes.

Aquests actes s’estan organitzant arreu dels Països Catalans i van tenir el seu punt culminant el passat 12 d’abril a la població de Burjassot (L’Horta) d’on era natural en Guillem Agulló.

Des de Badalona, ens volem sumar als actes d’homenatge impulsats per Maulets. Per això volem demanar al Ple de la ciutat la proposta que Badalona tingui un carrer/plaça amb el nom d’en Guillem Agulló també com a símbol de la lluita antifeixista en els nostres dies.

A més a més, convoquem a tothom a donar suport a la cercavila convocada per Maulets el proper dia 19 d’abril a dos quarts de nou a la Pl. de la Vila, emmarcada dins els actes de commemoració de la campanya “15 anys sense en Guillem”.

Mantinguem la memòria ben viva, no oblidarem mai en Guillem i mantindrem en alt la lluita contra el feixisme.

Badalona, 15 d’abril de 2008

17 d'abril de 2008