Berga: La CUP contesta les acusacions d’irresponsabilitat política llançades per Sergi Roca

Des de la Candidatura d'Unitat Popular de Berga volem contestar les declaracions que el president del Consell Comarcal, Sergi Roca, va efectuar aquesta setmana acusant-nos […]Des de la Candidatura d'Unitat Popular de Berga volem contestar les declaracions que el president del Consell Comarcal, Sergi Roca, va efectuar aquesta setmana acusant-nos d'irresponsabilitat política per haver-nos oposat a la taxa d'escombraries.


En primer lloc, volem manifestar que hi ha un acord del Ple Municipal de novembre de 2007 on s'emplaça l'Ajuntament i el Consell Comarcal a fer un estudi per a detectar la mancança del servei de recollida d'escombraries i poder proposar les millores pertinents de cara a calcular la taxa d'enguany. Aquest estudi no s'ha fet i aquest és un dels motius de la nostra oposició a la taxa. 


En segon lloc, el senyor Sergi Roca sap perfectament que el servei de recollida d'escombraries té un preu raonable a tota la comarca gràcies a que l'Ajuntament de Berga ha decidit mancomunar aquest servei amb la majoria de municipis. Dit d'una altra manera, els ciutadans de Berga paguen una mica més que el que els pertocaria pel servei que reben, mentre que els ciutadans de la resta de comarca paguen una mica menys. Això la ciutadania de Berga ho assumeix en funció de la seva capitalitat comarcal, però això no ha de significar rebre un servei deficient, sinó tot el contrari.


En tercer lloc, aquesta pujada de la taxa és fruit de la proposta presentada per l'empresa que té la concessió de la recollida d'escombraries. Com es pot entendre que una empresa privada, que ha de pagar els treballadors, les instal∙lacions, els impostos i a sobre obtenir un marge de beneficis pugui prestar un servei a priori més barat que una empresa pública? Només és possible entendre-ho des de la precarietat, tant de les condicions laborals com del servei prestat.


Per tant, des del nostre punt de vista allò que és irresponsable és l'incompliment d'un acord del Ple Municipal, desatendre les necessitats de la ciutat que amb la seva aportació abarateix per al conjunt del Berguedà la taxa d'escombraries i continuar amb la política d'externalització de serveis públics a empreses privades.


Per tots aquests motius, la CUP de Berga mantindrà la seva postura contrària a la proposta de taxa d'escombraries.

19 de novembre de 2008