Berga: La CUP es pregunta «De què té por el PSC?»

Resposta de la CUP a les acusacions llançades per part del responsable de Noves Tecnologies de l'executiva de l'agrupació del Berguedà i fill de l'exalcalde […]


Resposta de la CUP a les acusacions llançades per part del responsable de Noves Tecnologies de l'executiva de l'agrupació del Berguedà i fill de l'exalcalde de Berga.  L'acusació reiterada del PSOE de Berga que la CUP té un pacte secret, misteriós, ocult i enigmàtic amb CiU a l'ajuntament no respon a fantasies paranoiques dels seus responsables: tant de bo. Respon a una estratègia sistemàtica que s'ha d'entendre en el context de la campanya electoral que van iniciar l'endemà d'haver perdut les eleccions municipals.

Tant de bo fos una fantasia paranoica perquè així no ens trobaríem amb un grup municipal l'objectiu del qual no és participar de la política municipal sinó recuperar el poder al preu que sigui.

Tant de bo fos una fantasia paranoica i no precampanya electoral perquè voldria dir que es dedicarien a estudiar les propostes de la resta de grups municipals i no pas a votar sempre pensant en el partit i no en la ciutat.

Tot i així la CUP valora molt positivament que l'única crítica que en tres anys ha trobat el PSOE sigui una suposada confabulació. Això vol dir que no han estat capaços de trobar cap retret possible a l'actuació de la CUP.

De fet, ha estat gràcies al PSOE que s'han aprovat els pressupostos d'aquest any, sospitosament a causa de l'absència de la regidora i companya de l'autor de l'acusació – la qual no es caracteritza per participar gaire als plens municipals -.

Aprofitem per recordar que qüestions fonamentals com ara el Pla de Sanejament s'ha aprovat gràcies al suport no precisament de la CUP sinó del mateix PSOE.

Altres exemples anteriors:

  • Ordenances Fiscals 2008: aprovades amb el vot PSOE-CiU. La CUP va votar en contra ja que no s'apujava l'IBI.

  • Modificacions Inbergatur, febrer 2008: es permet amb el vot de PSOE-CiU una modificació contractual que permet a l'empresa subarrendar les instal·lacions. La CUP va votar en contra.

  • Callissot-Pinsania-Castellar del Riu: moció presentada per la CUP i tombada per PSOE-CiU.

  • Patronat de l'Hospital: impediments per part de PSOE-CiU, amb connivència amb el gerent de l'HSB, per permetre la presència dels representants dels treballadors al Patronat.

  • Subvencions per rendes baixes: Paralització absoluta del projecte a causa de la poca voluntat de l'equip de govern i per la inacció absoluta del PSOE malgrat que públicament van mostrar l'acceptació de la proposta feta per la CUP.

Què ha votat la CUP juntament amb CiU?

Pressupostos 2008: Incloïen les nostres propostes del bus urbà, la xarxa sense fils (Wi-Fi), partides pel local de joves, compromís d'aprovar els propers pressupostos a començaments d'any, etc.

FEIL 2009: La CUP va explicar els motius. Tretze actuacions necessàries repartides territorialment per tot el municipi.

FEIL 2010 L'escola de música ja formava part del programa electoral de la CUP.

 

Dit això, la CUP exigeix una rectificació pública a l'autor i demana al PSOE que per llançar falsedats s'esperi a la campanya electoral i que mentrestant es dediqui a fer política municipal. Encara són a temps de demostrar si tenen alguna idea a més a més de la de recuperar el poder i la poltrona peti qui peti.

CUP Berga, 22 d'abril de 2010

23 d'abril de 2010