Bordils es declara antimonàrquic

El ple de l’Ajuntament de Bordils que va tenir lloc ahir dijous dia 16 de febrer,va aprovar la moció presentada per la CUP, on demanava […]


El ple de l’Ajuntament de Bordils que va tenir lloc ahir dijous dia 16 de febrer,va aprovar la moció presentada per la CUP, on demanava declarar el municipi exclòs del domini de la monarquia espanyola i la seva abolició. La moció va ser aprovada amb 5 vots a favor (3 de CiU i 2 CUP) i l’abstenció dels 3 regidors/es GIB-PM.

 Bordils ja és el cinquè municipi que dona suport aquest tipus de moció. La iniciativa que va sorgir de l’Ajuntament de Viladamat sembla que va quatllant, doncs diferents municipis del Principat si han anat sumant.

 Amb aquesta moció la candidatura volia deixar clar el passat del rei Joan Carles I, on va succeir al dictador Francisco Franco com a cap de l’Estat espanyol havent jurat abans “los principios fundamentales del movimiento”. A més la CUP també remarcava altres motius pels quals la monarquia espanyola no té raó d’existir avui en dia.

 La moció també  recordava que els Països Catalans viuen sotmesos des de fa més de 300 anys a l’ocupació militar per part de la monarquia borbònica i expressava la voluntat de viure en uns Països Catalans plenament lliures i democràtics, on es respecti la sobirania popular i la igualtat.

 El ple també va aprovar, amb el mateix resultat que l’anterior, una segona moció de la CUP, a petició  de la Coordinadora Obrera Sindical, on rebutjava les darreres mesures del govern espanyol, contra drets socials i laborals

17 de febrer de 2012