Celebrades amb molt bona nota les Jornades formatives sobre model energètic i medi ambient

La CUP d’Alfés fa una valoració molt positiva de les Jornades de Formació celebrades el passat dissabte 8 d’octubre de les quals n’ha estat amfitriona. […]


La CUP d’Alfés fa una valoració molt positiva de les Jornades de Formació celebrades el passat dissabte 8 d’octubre de les quals n’ha estat amfitriona. Membres de la pràctica totalitat de les CUPs de Ponent i amigues i amics interessats en el projecte de la CUP ens hem aplegat per a parlar de medi ambient i sostenibilitat.

Les intervencions i el debat han anat a càrrec de l’ambientòleg Ramon Queralt, l’ecologista Joan Vázquez, l’advocada Esther Sancho i el militant de la CUP de Girona Joan López Jovani. De tot plegat en volem extreure les següents conclusions:

1. La CUP veu la generació deistribuïda (microgeneració) com la única alternativa sostenible al model centralizat de producció d’energia actual i els seus greus impactes ambiental.

2. La lluita contra les males praxis actuals que l’administració i les grans empreses s’entossudeixen a perpetuar ha de passar, sobretot, per la prevenció i la sensibilització.

3. L’aposta de la CUP ha de ser, clara i decidida, per les energies renovables. Amb tot, cal exigir als diferents consistoris que la implantació als nostres pobles i ciutats de noves infraestructures vagi ineludiblement de la mà de processos transparents i participatius. Cal evitar, per tant, que com massa sovint passa, s’engeguin processos per a la instal·lació de noves infraestructures al territori a l’esquena de la ciutadania.

4. Entenem que és essencial que cada territori i comarca tingui un projecte de futur cap al qual s’avanci seguint un full de ruta concret i una planificació adequada que hagi comptat prèviament amb la participació de les persones afectades i del conjunt de veïns i veïnes i, per tant, no sigui fruit de la improvització ni de les necessitats econòmiques particulars i del moment.

5. L’únic sistema de gestió dels residus que hem de contemplar als nostres ajuntaments és la recollida selectiva porat a porta (PaP). El contemplem com l’únic sistema que respecta el medi ambient, l’únic que camina cap a l’objectiu de residu 0 i l’únic capaç de corresponsabilitzar al ciutadà i premiar-li el seu esforç (les bones praxis comporten majors beneficis econòmics als ciutadans i als ajuntaments i menys als consells comarcals).

 

Candidatura d’Unitat Popular d’Alfés

 

9 d'octubre de 2011