Citen a declarar a Edgar Fernández, portaveu de la CUP i regidor de Reus per les mobilitzacions de la tardor

L’esquerra independentista posa de manifest l’existència d’ús de fitxers policials per assenyalar persones visibles

 


Avui està citat a declarar al jutjat de Reus, el regidor de la ciutat i portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Edgar Fernández, acusat de delicte de desordres públics per les mobilitzacions durant la sentència del Tribunal Suprem, el passat 23 de setembre. 

També han estat citats a declarar els ex-regidors de la formació al consistori, Mariona Quadrada i Oriol Ciurana, que va testificar ahir, i Ricard Aragones, militant d’Endavant OSAN, imputats pels mateixos delictes. Als tres anticapitalistes se’ls acusa d’organitzar i dirigir el tall de les vies del tren durant les mobilitzacions del setembre a Reus, durant les protestes pel muntatge policial dels 9 CDR de Sabadell, imputats de terrorisme en el marc de l’operació Judes. 

L’esquerra independentista de Reus posa de manifest el muntatge i l’existència de fitxers policials per part dels Mossos. Denuncia que l’acusació no és certa i que s’assenyalin persones pel seu càrrec i militància.

Les tres investigades per les mobilitzacions del 23-S denuncien que l’operació dels Mossos s’ha centrat a assenyalar persones que són visibles en el moviment independentista així com per la seva condició pública. Per aquesta raó, s’ha convocat novament una concentració que reclama “La solidaritat no és delicte”. En aquest sentit, les encausades faran una defensa política de les mobilitzacions i de la seva actuació.

 

18 de febrer de 2020