Comunicat de la CUP arran del desallotjament produit a Artés

Aquest migdia s’ha produït el desallotjament per ordre judicial, d’un immoble situat al poble vell d’Artés, propietat actualment de Caja Madrid. D’aquesta manera s’ha fet […]


Aquest migdia s’ha produït el desallotjament per ordre judicial, d’un immoble situat al poble vell d’Artés, propietat actualment de Caja Madrid. D’aquesta manera s’ha fet efectiu el procés d’execució hipotecària obert a la família que hi residia.El desallotjament ha comptat amb un gran desplegament policial, amb la presència d’una dotzena de mossos d’esquadra, membres de la policia local i fins hi tot una dotació d’antiavalots de la policia autonòmica.

Al mateix temps s’ha realitzat una concentració espontània de protesta per part d’una vintena de veïns i veïnes per denunciar aquesta vulneració al dret a l’habitatge. Els concentrats han sol•licitat explicacions als cossos policials, així com a l’assistent social que també estava present, les quals han estat denegades i alhora els agents de mossos d’esquadra, molts d’ells sense número d’identificació visible, han procedit a la identificació i amenaça de detenció a un dels concentrats. 

Precisament, fa escassos dies, el Ple de l’Ajuntament d’Artés, a proposta de la Candidatura d’Unitat Popular, va aprovar una moció per una política de seguiment, assessorament i suport al dret a l’habitatge front als desnonaments (la moció la podeu veure clicant aquí).

Des de la CUP i Malestar Artés volem denunciar aquest desallotjament per motius econòmics i alhora instar al govern municipal a realitzar amb celeritat els acords compresos a la moció per així poder garantir el dret a l’habitatge digne a tots els artesencs i artesenques.

23 de febrer de 2012