Comunicat de la CUP-CC sobre la compareixença del president Puigdemont

La CUP-CC davant la compareixença a Brussel·les del President de la República, Carles Puigdemont, vol manifestar:


 

  1. Entenem que la compareixença i el contingut d’aquesta, són en si mateixos, un acte de dignitat. 
  2. Insistim en que la millor acció per consolidar la República és començar a fer acció de govern en clau republicana, cosa que vol dir aprovar els primers decrets republicans i declarar l’inici i l’obertura del procés constituent.
  3. Compartim la denúncia de l’actuació antidemocràtica i parcial de l’Administració de justícia espanyola i de la impunitat amb que actua l’extrema dreta espanyolista.
  4. Compartim la crida a resistir contra l’intent d’imposició de mesures antidemocràtiques a través de l’article 155 de la Constitució espanyola.
  5. També volem denunciar que el que ha passat des de la proclamació el passat divendres 27 d’octubre, fins avui, demostra que, durant aquests dos darrers anys, no s’ha fet la feina en la creació i consolidació d’estructures d’Estat. També resulta evident que hi ha hagut un excés d’improvisació en algunes actuacions dels darrers mesos.

D’Altra banda, des de la CUP-CC volem mostrar la nostra solidaritat amb la presidenta del Parlament i els membres de la Mesa del Parlament davant la citació per anar a declarar davant el Tribunal Suprem espanyol, acusats de rebel·lió, sedició i malversació, una nova actuació de revenja política per part de la Fiscalia espanyola.

31 d'octubre de 2017