Comunicat de la CUP sobre Valtonyc

Davant les informacions publicades a diversos mitjans sobre el possible no ingrés voluntari a presó de Valtonyc, la CUP vol constatar que el raper, com […]


Davant les informacions publicades a diversos mitjans sobre el possible no ingrés voluntari a presó de Valtonyc, la CUP vol constatar que el raper, com tota la resta de represaliades per part de l’estat espanyol, compta amb tot el suport de l’organització. Sigui quina sigui la seva decisió, davant d’un estat demofòbic que atempta contra els drets fonamentals, com el de la llibertat d’expressió i que empresona per cantar, no farem altra cosa que solidaritzar-nos-hi.

Insistim amb el caràcter polític de la condemna i en la legitima desobediència i no col•laboració amb un estat que que vulnera reiteradament els drets civils i polítics de totes aquelles que s’atreveixen a denunciar i posar en qüestió a les estructures de poder del règim del 78. L’acusació de l’Audiència Nacional i els seus magistrats consideren que el raper s’excedeix en la crítica política i rebutgen que les lletres de les seves cançons estiguin emparades per la llibertat d’expressió i la creació artística, vulnerant així un dels principis bàsics de qualsevol societat que es vulgui lliure.  

Sobre la possibilitat de que Valtonyc es trobi a l’exili, la CUP considera vàlida, legítima i necessària tota estratègia de resistència i desobediència civil activa i no violenta que serveixi per denunciar la persecució política per part de la justícia de l’estat espanyol en tots els àmbits, també en l’internacional. En aquest sentit, denunciem la persecució de l’Estat i desitgem que l’euorordre de detenció dictada avui per part de l’estat sigui rebutjada per les instàncies corresponents.

Finalment, cridem a secundar totes les mobilitzacions de suport que es convoquin per a les persones represaliades per l’estat espanyol.

24 de maig de 2018