Comunicat davant la sentència de ‘La Manada’: Organitzem la ràbia!

Després de conèixer la sentència del cas de “La manada” ens trobem altra vegada amb l’evidència que el sistema judicial espanyol és clarament patriarcal i […]


Després de conèixer la sentència del cas de “La manada” ens trobem altra vegada amb l’evidència que el sistema judicial espanyol és clarament patriarcal i vulnera el dret de les dones a viure una vida digna i lliure.

  • En primer lloc, considerem un despropòsit jurídic i polític minimitzar el que va ser un delicte de violació grupal a un abús sexual. Un abús sexual es produeix sense el consentiment de la dona, però implica negar la violència i la coacció evident que impliquen les penetracions anals, vaginals i orals de cinc homes en un espai reduït.
  • En segon lloc, tot el procés judicial ha estat en si una mostra de la violència institucional que vivim les dones quan denunciem per violència masclista. No podem tolerar la vulneració del relat de la persona agredida i del seu dret fonamental a la intimitat atacat per uns mitjans de comunicació còmplices de la justícia patriarcal.
  • Finalment, davant l’evidència d’un sistema judicial que ens ataca en comptes de protegir-nos, legitimem l’autodefensa feminista davant les agressions masclistes que dia a dia patim les dones. Fem una crida a recuperar l’esperit de la Vaga Feminista del passat 8 de març i a autorganitzar-nos per respondre amb contundència a un sistema judicial i a un estat que ens vol callades, atemorides i submisses.

La por ha canviat de bàndol. Nosaltres sí que som la manada!  

Fem caure aquest estat patriarcal, organitzem la ràbia!

21 de juny de 2018