COMUNICAT | Davant la sentència de Mireia Boya i la Mesa del Parlament

La CUP insta a la resta d’actors polítics a fer efectiu l’acord per l’Autodeterminació, l’Amnistia i els Drets Civils i Polítics. Davant l’onada repressiva, recuperem la iniciativa:

 


Avui hem conegut la Sentència del TSJC contra els membres de la mesa del Parlament Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet, Lluís Guinó que els condemna a 20 mesos d’inhabilitació i a pagar 30.000€ de multa i ha absolt la ex-diputada de la CUP-CC Mireia Boya per haver donat curs a la llei de transitorietat jurídica i la llei del referèndum obeint la voluntat del nostre poble. Davant d’aquests fets, la CUP manifesta que: 

  1. Aquesta Sentència forma part d’una causa general contra l’independentisme i és un procés clarament polític. Els procediments estan vinculats a la presa de decisions per permetre l’exercici del dret a l’autodeterminació o a l’expressió de les idees que s’hi troben vinculades. No hi ha procediments equivalents en relació a aquells que són contraris a l’exercici del dret a l’autodeterminació ni a l’expressió de les idees que s’hi troben vinculades, fet que demostra un posicionament clar de l’aparell repressiu estatal en contra del dret a l’autodeterminació i les seves expressions. Així doncs, la sentència absolutòria a la ex-diputada de la CUP-CC Mireia Boya no pot amagar la realitat d’un procés judicial que s’ha allargat més de dos anys i que mai no hauria d’haver-se donat. No es poden reduir els efectes de la repressió a sentències condemnatòries, sinó que la repressió passa també pels efectes del propi procés. En aquest cas, parlem d’un procés que s’ha allargat més de dos anys, passant pel Tribunal Suprem amb els càrrecs d’organització criminal i acabant al TSJC amb una acusació per desobediència. 
  2. L’aparell repressiu de l’Estat conformat per tots els seus actors policials i judicials es troba plenament posicionat en el combat polític per a impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació. L’arbitrarietat de les sentències és una mostra més d’aquest combat polític: en el marc del mateix procés, Carme Forcadell va ser condemnada, ara fa un any, a 11 anys de presó; Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó han estat inhabilitats i condemnats a pagar 30.000€ de multa, i Mireia Boya ha estat absolta. 
  3. La repressió té com a objectiu desmobilitzar la població i treure el focus de la lluita política i els objectius que té un determinat moviment social. Per això, nosaltres entenem que el més important és continuar treballant per l’assoliment d’una República Catalana al servei de les classes populars.
  4. El procés judicial vers nosaltres no és legítim i parteix d’un marc autoritari que busca atacar l’exercici dels drets fonamentals socials i polítics, en aquest cas el de l’autodeterminació, i a totes aquelles persones que el defensen, també en l’àmbit parlamentari.
  5. Expressem el nostre suport i els oferim tota la nostra força i potencialitat organitzativa a les persones les gairebé 3.000 persones represaliades i cridem a organitzar actes i accions de suport mutu per l’autodeterminació, l’amnistia i el lliure retorn de les persones exiliades.

És per tot això que la CUP ja va presentar i aprovar al Parlament un Acord per l’Autodeterminació, l’Amnistia i els Drets Civils i Polítics en la que subratllava que l’exercici concret del Dret a l’Autodeterminació ha d’anar necessàriament lligat a la defensa i l’exigència d’una amnistia total. 

 

19 d'octubre de 2020