Comunicat | Sense justícia no hi ha pau

Crida a la desobediència i a la solidaritat amb Juana Rivas


La sentència del cas de Juana Rivas, sumada a la qualificació de les diverses agressions sexuals grupals, la impassivitat d’ofici front l’explotació i agressió contra les treballadores de la maduixa a Huelva, el recent reconeixement de culpabilitat de l’Estat en l’assassinat d’una nena durant una visita amb el pare – denunciat 47 vegades de maltractament per la mare-, o la condemna per injuries a una dona que va denunciar ser un dels tants nadons robats durant el franquisme, dibuixen un panorama clar i net pel que fa al caràcter de classe i masclista del règim espanyol i dels seus tribunals.

La justícia espanyola, amb tots els seus engranatges autonòmics, expressa una ferma voluntat d’aprofundir en la submissió de la classe treballadora i, entre ella, de manera encara més salvatge, de les dones. Aquestes sentències refermen el valor que li reconeixen les nostres vides, la voluntat que de reduir-nos a objectes de vexació sexual, reproductiva i superexplotació laboral i la manca de refundació d’un règim que encara salvaguarda els crims del franquisme.

La sentència de Juana Rivas, així com tota la repressió al moviment feminista i a tot moviment popular que desobeeixi i qüestioni el sistema capitalista i patriarcal, és una declaració de guerra contra les dones i contra el conjunt de la classe treballadora, una amenaça a tota forma de resposta que qüestioni els fonaments d’aquest règim. Perquè saben que mitjançant l’organització, l’autodefensa i una autodeterminació política plena podem ensorrar tot el seu sistema d’explotació.

-Davant d’un poder judicial corrupte, que actua al servei del règim i la independència del qual està qüestionada per la pròpia Unió Europea.
-D’avant d’una justícia classista, masclista, racista i il·legítima a la qual no li tremola el pols per perseguir dones que defensen la seva vida i la de les seves famílies, per perseguir activistes, cantants, periodistes i qualsevol exercici de dignitat popular.
-Davant d’una justícia dèbil front els forts i forta contra les dèbils, que deixa en llibertat corruptes i permet que els neonazis campin pels carrers agredint impunement.
-Davant d’una justícia que empara violadors i maltractadors i que a sobre ens jutja a nosaltres quan ens defensem.

Organitzem l’autodefensa. No acatem la vostra sentència i fem una crida pública a la solidaritat amb Juana Rivas i totes les persones que no es resignen front la injustícia, l’abús de poder i la crueltat. I que la solidaritat no sigui puntual, ja que només amb l’organització popular i l’autodefensa col·lectiva podrem fer valdre els interessos de la majoria. No ens valen reformes, pactes per dalt o rentats de cara: només des de baix, trencant amb el règim i construint uns Països Catalans socialistes i feministes, podrem acabar amb aquesta injustícia: perquè ens volem vives i amb vides dignes.

28 de juliol de 2018