Comunicat en relació al judici per desobediència del diputat de la CUP-NCG, Pau Juvillà

El proper 22 de novembre a les 11.30h en Pau Juvillà, actual diputat de la CUP-Un Nou Cicle per Guanyar i  Secretari Tercer de la […]


El proper 22 de novembre a les 11.30h en Pau Juvillà, actual diputat de la CUP-Un Nou Cicle per Guanyar i  Secretari Tercer de la Mesa del Parlament de Catalunya, serà jutjat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver exercit un acte de desobediència.

La CUP constata que la desobediència és una eina de transformació i de consecució de drets utilitzada habitualment i al llarg de la història per l’esquerra independentista i anticapitalista. La formació independentista reitera que la desobediència civil representa la transgressió col·lectiva d’una norma en vigor que es considera injusta de forma conscient, pública i assumint-ne les conseqüències. En el cas concret de Pau Juvillà, l’acció de desobediència col·lectiva que li podria costar la inhabilitació va consistir en negar-se a retirar els llaços grocs de la façana de la Paeria malgrat l’ordre de la Junta Electoral Central. L’objectiu de l’acció va ser reivindicar el dret a la llibertat d’expressió i oposar-se a la idea difosa per les forces polítiques de dreta de la “neutralitat de les institucions i l’espai públic” i en aquest cas, va ser una decisió col·lectiva de la Crida per Lleida-CUP. 

En aquest sentit, des de la Candidatura d’Unitat Popular s’assumeix l’acte de desobediència que va exercir en Pau Juvillà com un acte col·lectiu de desobediència en defensa de la llibertat d’expressió i de rebuig a la repressió  i reivindica el dret del poble català i de totes les nacions sense estat a exercir el seu legítim dret a l’autodeterminació, així com exigir l’absolució de totes les persones represaliades i el lliure retorn de les persones exiliades. 

 

18 d'octubre de 2021