Comunicat en relació a la sentència del TSJC d’inhabilitació contra el diputat de la CUP-NCG Pau Juvillà

Avui hem conegut la sentència del TSJC contra el diputat de la CUP-NCG i secretari tercer de la Mesa del Parlament de Catalunya, Pau Juvillà, que el condemna a 6 mesos d’inhabilitació i 12€ de multa diaris durant 3 mesos, pel delicte de desobediència del que estava imputat per haver mantingut uns llaços grocs a la Paeria de Lleida quan n’era regidor. Davant d’aquest fet, la CUP manifesta que: 


  1. L’aparell repressiu de l’Estat espanyol, conformat per tots els seus actors policials i judicials, es troba plenament posicionat en el combat polític contra l’independentisme. La condemna que pretén inhabilitar a Pau Juvillà és una mostra més, juntament amb les prop de 4.000 persones encausades pel procés d’autodeterminació de Catalunya, de la voluntat de l’Estat d’eliminar la dissidència política a qualsevol preu.
  2. Amb aquesta espiral repressiva també contra càrrecs electes de l’independentisme català per l’exercici de drets democràtics, com permetre debats en seu parlamentària o exercir la llibertat d’expressió, l’Estat espanyol vol guanyar per vies judicials allò que és incapaç de guanyar a través de les urnes. 
  3. Els llaços grocs no són un símbol partidista sinó de solidaritat i d’ampli consens entre la població catalana. Condemnar-ne la seva presència i la denúncia a l’existència de presos i preses polítiques i exiliades, suposa un atac a la llibertat d’expressió i a les llibertats fonamentals.
  4. Que un diputat electe pugui ser inhabilitat per haver mantingut un llaç groc durant un període electoral és, a ulls de qualsevol persona amb valors democràtics, un atac a la llibertat d’expressió i als drets polítics fonamentals, com el de la representació.
  5. Insta al Parlament a donar una resposta clara, contundent i conjunta per tal de denunciar la repressió de l’Estat contra l’independentisme i alhora, defensar la sobirania del Parlament i dels seus diputats i diputades davant les ingerències de l’Estat i els seus tribunals.

Per tot això, des de la CUP fem una crida a participar en la concentració convocada avui a les 19.30h a la plaça de la Paeria de Lleida, per mostrar el rebuig a la condemna de Pau Juvillà i la persecució política contra l’independentisme català.

 

14 de desembre de 2021