El Consell Comarcal del Gironès rebutja la proposta de la CUP de rebaixar el sou dels consellers

Les abstencions d’ERC i PSC i els vots en contra de CiU i PP impedeixen que prosperi la moció de al CUP. La formació qualifica […]


Les abstencions d’ERC i PSC i els vots en contra de CiU i PP impedeixen que prosperi la moció de al CUP. La formació qualifica de “cínica i grotesca” l’actitud dels grups que s’hi van oposar

El Ple del Consell Comarcal del Gironès va rebutjar, ahir, la moció del grup de la CUP, en què es proposava una rebaixa substancial dels sous que reben els consellers comarcals, per les abstencions d’ERC i PSC, i els vots en contra de CiU i PP. Concretament, el text proposava rebaixes del “30% per aquells càrrecs que percebin retribucions superiors als 15.000 euros anuals en aquest Consell Comarcal” i d’un 15% per a la resta”. En la moció, igualment, es proposa destinar “l’estalvi en recursos fruit d’aquesta mesura, al foment de polítiques d’ocupació i formació, i al Consorci de Benestar Social”.

La moció, defensada pel conseller de la CUP i alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va rebre dures crítiques de la majoria de grups, especialment dels grups del PSC, PP i CiU. La CUP, per contra, ha qualificat de “cínica i grotesca” l’actitud dels grups que s’hi van oposar, i els ha acusat de “preocupar-se més pels seus interessos corporativistes i gremialistes que pel benestar de la ciutadania i el bon funcionament de la institució”. “S’ha de tenir molta cara per exigir a la ciutadania que s’estrenyi el cinturó des de les butaques de les institucions, sense fer cap esforç, gest ni renúncia”, ha declarat Cornellà.

La CUP ha anunciat que continuarà treballant per denunciar els sous abusius dels càrrecs polítics a la majoria d’administracions, i situar aquest debat a l’ordre del dia de les institucions en què la formació té presència. Cal recordar que aquest no és el primer cop que la CUP tracta el tema dels sous dels càrrecs polítics del Consell Comarcal del Gironès. Ja a principi del mandat, durant l’aprovació del cartipàs, la formació es va mostrar molt crítica amb els nivells de retribució aprovats. Igualment, el passat mes de gener la CUP va demanar a l’anterior vicepresidenta del Consell, Concepció Veray (PP), que renunciés al seu sou al Consell, ja que en aquell moment Veray acumulava tres sous simultàniament, pels seus càrrecs al Congrés espanyol de Diputats, a l’Ajuntament de Girona, i al mateix Consell Comarcal del Gironès.

21 de juny de 2012