La CUP agraeix l’estalvi de 400.000 euros en el nou cartipàs municipal a Vilanova i la Geltrú

Tot i aquest estalvi, la CUP critica que els sous dels membres del govern segueixen molt lluny del nivell del comú dels vilanovins. Els regidors […]


Tot i aquest estalvi, la CUP critica que els sous dels membres del govern segueixen molt lluny del nivell del comú dels vilanovins. Els regidors de la CUP no percebran cap ingrés pel fet de ser regidors i destinaran les seva paga a la candidatura

La CUP s’ha abstingut de forma global davant la proposta de cartipàs del nou govern vilanoví de CiU. En el Ple del Cartipàs, que ha tingut lloc aquest dilluns 4 de juliol, la CUP ha valorat positivament tres fets positius del nou cartipàs, alhora que ha assenyalat la discrepància respecte al nivell salarial dels càrrecs del Govern.

El Govern ha presentat en conjunt una organització política que pràcticament elimina els càrrecs de confiança, fet que, conjuntament amb la reducció de regidors, fa passar el cost de l’aparell polític de l’Ajuntament d’1,2 milions d’euros a 800.000. Es tracta, per tant, d’un estalvi de 400.000 euros que la CUP ha celebrat públicament al Ple. La CUP també ha valorat positivament que s’hagin eliminat les aportacions extraordinàries de 6.000 euros per regidor que en l’anterior mandat es van repartir a tots els grups municipals -excepte a la CUP, que la va rebutjar-, en concepte de “posada en marxa dels grups municipals”. Finalment, la CUP també s’ha mostrat satisfeta per la desaparició de la subvenció extraordinària al principal grup de l’oposició, que des de 2009 percebia el grup de CiU a raó de quasi 40.000 euros l’any i que ara, finalment, s’ha eliminat. Fins aquí, doncs, la CUP entén que el Govern ha aplicat una austeritat necessària amb relació a la situació econòmica de les finances publiques i del conjunt de la ciutadania.
No és així, però, en el cas dels sous que el Govern manté per als seus membres, on l’alcaldessa continuarà percebent una mica més de 4.000 euros i i 5 dels altres 8 regidors mantindran sous per sobre dels 3.000 euros. No entenem, des de la CUP, que siguin sous que tinguin present la immensa majoria de la població a qui representen i ens preocupa que la classe política segueixi defensant-se en la seva posició de gestora de la institució-empresa i de no de forma primordial com a representació democràtica de la societat.

Finalment, la CUP també ha qüestionat la necessitat i idoneïtat de l’actual figura de cap de personal, càrrec de confiança “tècnic” que l’actual govern ha decidit heretar de l’anterior Govern.

La CUP tindrà un auxiliar administratiu a mitja jornada i els seus regidors no cobraran

Per la seva banda, la CUP vol fer públic quins seran els seus ingressos com a grup municipal. Al revés que quatre anys enrere, aquesta vegada la CUP ha decidit quedar-se amb la mitja jornada d’un auxiliar administratiu que l’Ajuntament posa a disposició dels grups municipals a l’oposició. La CUP entén que la situació generada després del 22M, amb un govern en minoria i quatre grups a l’oposició, dóna una responsabilitat extraordinària als grups de l’oposició, que no només hauran de fer la funció de controladors de l’acció de govern, sinó que en nombroses ocasions seran corresponsables, codecisoris i coredactors de nombroses decisions i acords, en un estat que serà puntualment de semigovern en determinades qüestions.

Finalment, els regidors de la CUP seguiran amb la seva política de no percebre cap ingrés pel fet de ser càrrecs públics i cedeixen la seva paga a la candidatura. Si bé és cert que aquesta renúncia no suposa cap estalvi per a la ciutadania, sí que la CUP entén com un valor positiu i significatiu que cap dels regidors visqui ni guanyi diners amb la política.

6 de juliol de 2011