La CUP alerta que ‘l’adhesió completa’ a la declaració de sobirania no està garantida.

El Consell Polític de l’organització ha decidit portar fins al final la seva proposta de resolució i sotmetre-la a votació al Parlament. La Candidatura d’Unitat […]


El Consell Polític de l’organització ha decidit portar fins al final la seva proposta de resolució i sotmetre-la a votació al Parlament.

La Candidatura d’Unitat Popular ha alertat avui que la seva ‘adhesió completa’ a la declaració de sobirania que proposen CiU i ERC no està garantida. El Consell Polític de la CUP s’ha reunit avui a Nou Barris (Barcelona) i entre els punts a debat s’ha valorat el procés de negociació sobre les Declaracions de Sobirania que seran debatudes en el ple del Parlament de Catalunya el proper 23 de gener. El Consell Polític de l’organització ha decidit portar fins al final la seva proposta de resolució i sotmetre-la a votació al Parlament.

El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Lluís Sales, ha emfatitzat que ‘ens veiem molt lluny d’adherir-nos plenament a l’articulat actual’ i ha recordat que la candidatura demana que s’assumeixi la desobediència institucional per fer respectar el dret de decidir del poble català, que la resolució contempli el conjunt de la nació, els Països Catalans, que no es condicioni la independència a l’acceptació de tractats internacionals signats per l’Estat Espanyol i que es reconegui la mobilització popular com a garant del procés.

Sales ha explicat que el Consell Polític de l’organització s’ha mostrat molt crític amb l’estratègia de CiU i ERC que ens ha de dur a la consulta, però tot i així es continuarà negociant fins l’últim moment en un redactat que pugui recollir les aportacions fetes per l’esquerra independentista.

Candidatura d’Unitat Popular
Barcelona – 19 de gener de 2013

19 de gener de 2013