La CUP de l’Alt Penedès denuncia la contractació d’un alt càrrec del PSC a l’Ajuntament de Sant Sadurní.

La CUP denuncia públicament que mentre es retallen salaris, jornades i drets laborals a les treballadores i treballadors de l’administració local i mentre es redueixen […]


La CUP denuncia públicament que mentre es retallen salaris, jornades i drets laborals a les treballadores i treballadors de l’administració local i mentre es redueixen les ajudes socials a la població, el govern del municipi, format pel tàndem PSOE-ERC, es dedica a privilegiar a un dels seus amb un sou desorbitat de 55.000€ anuals. La CUP de Sant Sadurní es pregunta com pot l’equip de govern col·locar de manera flagrant i descarada a un dirigent socialista a l’ajuntament, nomenat per decret d’alcaldia com a cap de Recursos Humans, Ferran Pedret, el vicesecretari del PSC a Barcelona. La CUP pregunta a l’equip de govern municipal quines són les prioritats d’aquest: si la població o els interessos dels seus partits.

La CUP entén aquest episodi com un exercici d’amiguisme i clientelisme polític barroer, que no fa res més que agreujar la desacreditada classe política actual i com una vegada més, allà on manen, a l’administració que sigui, els partits tradicionals acaben enxufant-hi els que tenen el seu carnet. No és estrany tampoc d’ERC, ja que on governa, com en el cas del Consell Comarcal, hi té col·locat amb sous desorbitats algun dels seus militants. N’és un exemple el coordinador de govern comarcal, Pere Sàbat que ingressa 28.700€ bruts anuals. Sorprèn, però, l’actitud de CiU, ja que també a l’ens comarcal, hi va col·locar ara fa un any el gerent, Xavier Escribà, amb un sou de 54.702,62, o el coordinador de grup polític comarcal David de Izaguirre amb una retribució de 7.728€ bruts anuals o el cas encara més estrany de la coordinadora del grup comarcal del PSC (que està a l’oposició) Mònica Bernabé que té una retribució bruta anual de 9.557.52€.

Per això, la CUP no comprèn com la cap de llista convergent a Sant Sadurní, i alhora consellera del govern comarcal, Maria Rosell, hagi criticat el nomenament a dit del dirigent socialista. La CUP considera que tant reprovable és l’acció del govern sadurninenc com l’actitud d’aquests dies de CiU, que qualifica de totalment hipòcrita i de doble moral política, perquè mentre a Sant Sadurní defensa que no hi hagi enxufismes no només els avala quan li convé, sinó que n’és partícip directament a l’administració comarcal. I que se sàpiga, fins al moment, no s’ha queixat públicament dels “nomenaments a dit”, que de cop i volta veu amb mals ulls. Per la CUP, accions i comportaments com els que hem viscut aquests dies demostren el cinisme que practiquen els partits tradicionals del nostre entorn, cosa que accelera la necessitat d’una alternativa i d’una altra manera de fer política.

9 d'agost de 2012