CUP-Alternativa d’Esquerres es presenta a la província de Tarragona com un projecte polític col·lectiu obert a organitzacions i moviments contestatari

El passat dilluns es va presentar en roda de premsa a la Plaça de l’Escorxador de Tarragona la llista electoral de la CUP-Alternativa d’esquerres per […]


El passat dilluns es va presentar en roda de premsa a la Plaça de l’Escorxador de Tarragona la llista electoral de la CUP-Alternativa d’esquerres per a la província de Tarragona. El cap de llista, va remarcat que “aquest és un projecte col·lectiu on les cares que van al davant no tenen cap més importància i on el què compta és el treball local de les organitzacions de l’Esquerra Independentista, anticapitalistes i els moviments populars que lluiten cada dia fent front al capitalisme salvatge”. Per una banda, es tracta de dur aquestes veus al Parlament , i de l’altre, traslladar aquelles coses que defineixen les CUP als seus municipis, tot allò que tant bé funciona a nivell local, a aquest nou àmbit de lluita institucional.

 

La llista electoral la formen set militants de la CUP i onze persones provinents d’altres organitzacions i moviments socials, més deu suplents. La llista electoral per Tarragona l’encapçalen Jordi Martí (Tarragona), David Vidal (Reus), Aida Garcia (Valls), Ivan Montejo (Calafell), Roser Vernet (Priorat) i la tanca l’històric independentista reusenc Isidre Fonts.

 

Què diferencia la CUP de les altres opcions independentistes i d’esquerres?

La territorialitat, per començar: els Països Catalans; aquest és el subjecte polític de la nació catalana i volem un projecte de construcció i d’alliberament nacional que doni resposta a tota la nació. La indestriabilitat de l’alliberament nacional i l’alliberament social: l’un sense l’altre no ens serveix. La profunditat del canvis social que volem: del feminisme a l’ecologisme a l’antimilitarisme i el sindicalisme. I és clar: les formes de fer política radicalment democràtiques i ètiques, perquè la CUP també és una esmena general a la gestió de les elits, la fira del pessebre i la mania que fets i paraules mai concordin. I una aposta oberta per la repolitització, perquè torni la política entesa com acció col·lectiva per millorar les condicions de vida i treball de la gent.

 

Un segon procés d’assemblees obertes

 

La candidatura obre durant les dues properes setmanes un segon procés d’assemblees obertes en les quals exposarà el resultat de l’Assemblea Nacional de la CUP i recollirà peticions i idees de cara a la campanya electoral. Abans de l’Assemblea Nacional on es va decidir de concórrer a les eleccions del 25N, les CUP ja van organitzar una onada d’assemblees obertes a la ciutadania per a consultar si la CUP havia de presentar-se o no al Parlament.

Aquest dijous s’ha convocat una Assemblea General de l’Esquerra Independentista del Camp, on hi participarà una vintena d’assemblees de diferents organitzacions. S’hi analitzarà els acords de l’Assemblea Nacional de la CUP, s’aprovarà un model de campanya i també com s’organitzarà el moviment en el cas que s’obtingui representació parlamentària.

De la mateixa manera, el dia XX hi ha convocada una assemblea popular en la qual hi estan convidades persones i organitzacions diverses.

També es convocaran assemblees obertes locals en diversos municipis, com per exemple a Valls el dimarts 23 a dos quarts de vuit del vespre al Casal Popular La Turba (C/Nou 12). Aquest dimarts passat se’n va fer una a Tortosa, on diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista i altres àmbits van constituir una comissió de campanya de les Terres de l’Ebre.

 

Encapçalen la llista

 

1. Jordi Martí Font

De Marçà, el Priorat, 43 anys, viu a Tarragona i treballa a Reus. Filòleg i periodista, professor de Llengua i Literatura Catalanes, anarcosindicalista, membre de diversos casals, ateneus i col·lectius independentistes i llibertaris del Camp, autor de llibres d’assaig periodístic i poesia, és cantant i guitarra del grup Llunàtics. Publica els seus articles en més d’una desena de mitjans digitals i de paper i ha publicat en més de cent capçaleres de premsa,. Manté el bloc Prendre la paraula.

 

2. David Vidal

Nascut a Reus el 31 de desembre de 1980. Va estudiar EGB a l’antic col·legi públic Teresa Miquel i Pàmies de Reus.Va cursar 1r i 2on de BUP a l’IES Gaudí i Formació professional a l’IES d’Hortiultura i Jardineria de Reus. Jardiner de professió, està vinculat a diferents moviments i organitzacionsculturals, sindicals i socials de la ciutat de Reus. Milita a la CUP des de l’any 2007. I des de 2011 és regidor de la CUP a Reus. I és una de les cares visibles en l’àmbit de la lluita contra la corrupció en l’àmbit sanitàri.

 

3. Aida Gardia

De Valls, l’Alt Camp, 32 anys. Llicenciada en Ciències Ambientals i mestra de primària. Treballa de formadora i educadora ambiental. Va ser regidora de la Candidatura d’Unitat Popular a l’Ajuntament de Valls de 2003 a 2007. Comença la seva militància a l’Esquerra Independentista al Casal Popular La Turba de Valls, d’on forma part des dels seus inicis, fa 15 anys. Col·labora com a tertuliana en el programa d’actualitat política i social la Tertúlia de Radio Valls.

 

4. Ivan Montejo

De Calafell, Baix Penedès, 27 anys, politòleg. Actualment es dedica a la investigació en temes de protecció social i a la dependència. És militant d’En Lluita i de l’Ateneu Popular de Calafell. Ha estat membre de diversos col·lectius estudiantils, juvenils i de defensa del territori.

 

5. Roser Vernet

Vaig nèixer fa 56 anys. Sóc del Priorat on visc i on treballo. He estat militant de moviments independentists durant anys i ara dedico la meua activitat a treballar en moviments arrelats al territori en tot allò que fa refèrencia a polítiques depredadores i generadores de desequilibris socials i territorials. Entenc la defensa del territori com una parcel·la de la lluita, que ara cal fer i en la qual em sento més implicada. Entenc el territori com un tot, una espai físic i humà. En aquest mateix sentit i amb les mateixes bases, treballo per la dinamització cultural estretament lligada i activament implicada en aquesta idea de territori.

 

Llista electoral sencera

 

1. Jordi Martí Font

2. David Vidal Caballé

3. Aida Garcia Secall

4. Ivan Montejo Sarias

5. Roser Vernet Anguera

6. Tais Bastida Aubareda

7. Joan Pons Solé

8. Lídia Huguet Marimon

9. Miquel Perelló i Segura

10. Joana Badia Rion

11. Francesc Bermúdez Gómez

12. Jaume López Martín

13. Carme Crespi i Urgell

14. Lurdes Quintero Gallego

15. Anna Maria Solé Ràfols

16. Jaume Margalló

17. Maria Gemma Ortega Castellví

18. Isidre Fonts Masdeu

 

SUPLENTS

19. Gerard Nogués Balsells

20. Agnès Toda i Bonet

21. Elisabet Sanchez Legaz

22. Miryam Armora Jordà

23. Abel Guinovart

24. Ruben Suan Vives

25. Lorda Marauri i Gonzàlez

26. Marc Ferré Llauradó

27. Joan Ignasi Cid Dorronsoro

28. David Rullo Piñol

 

Comencen les activitats arreu del territori

Divendres dia 19 a dos quarts de vuit la CUP presentarà a l’Antiga Audiència de Tarragona (plaça del Pallol) el documental “Operació Garzón. 20 anys després.”

Hi intervindrà el cap de llista per Tarragona Jordi Martí, Ramon Piqué (encausat i representant de l’Associació de la Memòria contra la Tortura), Ignasi Doñate (advocat encausats) i Francesc-Xavier Tolosana (encausat i empresonat).

22 d'octubre de 2012