La CUP aposta per la participació per elaborar els programes municipals

El comú denominador del procés d’elaboració dels diferents programes electorals que la CUP prepara als municipis on participarà a les eleccions municipals és sens dubte […]


El comú denominador del procés d’elaboració dels diferents programes electorals que la CUP prepara als municipis on participarà a les eleccions municipals és sens dubte és el model participatiu que utilitzen. L’Objectiu és obrir el programa al tots els ciutadans i fer del programa electoral un autèntic exercici de contacte i transparència. Per això moltes candidatures organitzen els Punts de Trobada o jornades de participació de diferents temàtiques per anar perfilant el discurs i el programa a cada localitat.

Algunes candidatures ja han començat el procés participatiu:

BARCELONA

http://puntsdetrobada.wordpress.com/

La CUP organitza el segon punt de trobada joventut

Des del grup de joventut de la CUP de Barcelona us volem convidar al segon punt de trobada per a la revisió de la feina feta durant la primera sessió i l’elaboració de les propostes concretes en matèria de joventut del programa polític de la Candidatura d’Unitat Popular.

Des del grup de joventut valorem de forma molt positiva els resultats de l’anàlisi de la realitat juvenil i la definició d’objectius generals i per això us convidem a fer totes les vostres aportacions al programa.

Perquè el jovent també fem sentir la nostra veu i perquè nosaltes som les protagonistes de les nostres vides…US ESPEREM!

REINVENTEM BARCELONA

El proper divendres 26 de novembre a les 19h a la Casa Groga (C. Ali Bei 120, Metro <L1> Marina).

Després del debat hi haurà pica-pica!

MOLINS DE REI

La que fou l’estratègia de campanya de la CUP de Berga a les eleccions municipals del 2007 es va exportant i modernitzant.

Aquest any ja ho és de la CUP de Mataró i ara ho esdevé també de la CUP de Molins, que ha obert un bloc titulat ‘Jo també dono la cara per la CUP’ per tal de recollir adhesions de molinencs que vulguin donar públicament el seu suport a la formació. Des que es va posar en marxa el passat 13 de gener, de moment una quarantena de persones han donat la cara per la CUP de Molins, omplint el formulari del bloc amb nom i cognoms.

La iniciativa pretén animar la gent que ho desitgi a participar en la confecció del programa electoral de la formació. En aquest bloc s’hi pot trobar un manifest en el qual s’expliquen els motius pels quals cal donar suport a la CUP i un recull de la feina feta en aquests 4 anys de CUP a la vila a través d’una recopilació d’enllaços a les notícies més destacades.

En els propers mesos es durà a terme un procés participatiu per redactar el programa electoral de la CUP en el qual hi podrà participar qualsevol persona que ho desitgi. Per això, quan s’omple el formulari de suport es pot escollir en quina matèria es vol participar a l’hora de debatre i decidir les propostes que inclourà el programa electoral.

La CUP vol confeccionar així un projecte obert que garanteixi que tothom qui ho vulgui pugui participar en aquest procés. ‘Tenim un objectiu principal’, manifesta la formació: ‘Fer créixer la CUP perquè creiem que això farà que hi guanyi tothom i que hi guanyi Molins de Rei’.

Properament la CUP de Molins farà públic el calendari de punts de trobada participatius.

SANT CUGAT

 La CUP obre les portes als santcugatencs a elaborar conjuntament el programa electoral de la formació de cara a les eleccions municipals del maig amb els ‘Punts de trobada’. En tres reunions, s’abordaran temes com el model que es vol de ciutat, l’economia, el món laboral, el comerç i la política social i mediambiental. La CUP ha reiterat que veu ‘molt difícil’ presentar-se en una candidatura conjunta amb altres formacions.

La setmana passada, la CUP d’àmbit nacional va confeccionar un programa marc, que ara es desenvoluparà a nivell local a partir de la participació ciutadana. En el cas de la nostra ciutat, aquest procés se suma al que la formació independentista ja va plantejar l’any passat, ‘125 propostes per un nou Sant Cugat’. Amb tot, l’objectiu de la CUP és elaborar el programa electoral amb les aportacions dels santcugatencs.

SANT CELONI

Cultura i Educació és el primer dels Punt de Trobada que s’inicien aquest dijous i que des de la CUP hem organitzat per debatre tres eixos bàsics de l’acció de govern.

 Eix 1. Cultura i Educació. Dijous, 20 de gener, 19.30 h
Descarregueu-vos una petita pdf presentació del que es debatrà dijous. Esperem la vostra opinió!
 
Els següents punts de trobada seran:
Eix 2. Model territorial. Dijous 10 de febrer
Eix 3. Justícia social. Dijous 24 de febrer

Totes tres trobades tindran lloc a les 19.30 hores al nou local de la CUP, al carrer de Sant Josep, 31.

VILANOVA I LA GELTRÚ

Aquest dijous 13 de gener la CUP de Vilanova inicia a La Collada un nou cicle dels Punts de Trobada per eleaborar de forma participativa el seu programa polític per les properes eleccions municipals d’aquest maig.
Sota el títol de Decidim Vilanova des dels barris, la CUP realitzarà 5 punts de trobada pels diferents barris de la ciutat amb la intenció de conèixer les seves realitats, dinàmiques, problemàtiques, crítiques, propostes o qualsevol observació que serveixi per millor la vida dels seus habitants. Els assistents tindran un espai lliure on fer aportacions en relació als aspectes més concrets que afecten els veïns a nivell del barri i que es creguin que han de ser tractats des l’àmbit de la política municipal i que la candidatura agafa el compromís de traslladar-los a l’Ajuntament per al seu debat.

13 gener: MOLÍ DE VENT, COLLADA I ARAGAI. C. C. de La Collada. 20:00
26 gener: CENTRE VILA I SANT JOAN. C. C. de Sant Joan. 20:00
10 febrer: CASC ANTIC, GELTRÚ I SANT JORDI. C. C. de La Geltrú. 20:00
23 febrer: BAIX-A-MAR I SARDANA. C. C. de Mar. 20:00
17 març: CASERNES, TACÓ I LLIMONET. C. C. del Tacó. 20:00

Des de la CUP, es convida la ciutadania i les entitats dels diferents barris a participar en aquests debats per tal que el màxim nombre possible de propostes pugui ser integrat al seu programa polític per a les Eleccions Municipals del mes de maig.

17 de gener de 2011