La CUP d’Arenys de Mar fa valoració dels pressupostos 2012 de l’Ajuntament

CUP: VALORACIÓ DEL PLE DE PRESSUPOSTOS 2012 A L’AJUNTAMENT D’ARENYS DE MARMitjançant aquest comunicat públic la CUP d’Arenys de Mar valorem la negociació dels pressupostos […]


CUP: VALORACIÓ DEL PLE DE PRESSUPOSTOS 2012 A L’AJUNTAMENT D’ARENYS DE MAR
Mitjançant aquest comunicat públic la CUP d’Arenys de Mar valorem la negociació dels pressupostos 2012 entre l’equip de govern i el PSC-PSOE.
Entenem que l’equip de govern ha negociat a la baixa l’abstenció del PSC-PSOE, cedint fins al punt de portar a votació un acord de ple aprovat tot just feia un mes.
L’equip de govern, amb poca visió política, va anar a buscar el grup que li podia assegurar més vots, tot i només necessitar-ne un i encara que això fos a un preu molt alt.
S’enretira la gestió integral de la recollida de brossa seleccionada en el model porta a porta, i s’opta per un model de selectiva de fireta. Això és: fer-la mitjançant contenidors. I ja és ben sabut que en el model porta a porta el 80% de la recollida és correcte i, en canvi, en el model contenidors només ho és el 20%.
El percentatge de fracció incorrecte té conseqüències clares:
•  El cànon per fer-ho bé disminueix enormement perquè baixa la fracció correcte
•  Haurem de pagar molt més a la incineradora perquè la fracció incorrecte augmenta molt
•  Es reforcen els grans lobies que hi ha rere les incineradores, que l’únic interès que tenen és mantenir el model incorrecte i evitar triar, compostar o reutilitzar.
•  Arenys de Mar contribuirà a l’emissió de dioxines que generen problemes de salut als maresmencs i maresmenques.
Tampoc entenem que la negociació d’uns pressupostos hagi de ser un mercadeig i un intercanvi de cromos. Així, deixar de cobrir el forat obert que hi ha al mig de la Riera i a canvi canalitzar el darrer tram del rial Bareu pensem que és un greu error. I ho és perquè es perd l’oportunitat de dignifica un espai, actualment sense la possibilitat de fer-ne cap ús, i res fa pensar que amb la crisi econòmica que estem vivint, els diners que hi ha ara hi puguin ser en un futur.
La canalització del Bareu són molts diners i, una part important, els ha de pagar l’Agència Catalana de l’Aigua. Ja és públicament sabut que l’ACA no té diners i que està tirant enrere molts projectes que estaven pressupostats.
I finalment, la CUP entenem que CiU ha fet un pas més i altre cop s’ha alineat amb l’espanyolisme. Fins ara estava en minoria al consistori i en la negociació de pressupostos està en minoria vers l’espanyolisme polític de la majoria del PP i el PSC-PSOE.

7 de gener de 2012