CUP de Barcelona – La CUP de Barcelona dóna suport a la vaga a l’educació pública des del 12 de setembre

L’acomiadament del professorat interí (prop de 3.000 companyes i companys a partir del setembre), la precarització de la feina docent, la davallada de mitjans per […]


L’acomiadament del professorat interí (prop de 3.000 companyes i companys a partir del setembre), la precarització de la feina docent, la davallada de mitjans per a les beques de menjador, els llibres i les colònies escolars, la modificació de l’horari lectiu i de permanència, l’augment de les ràtios alumnat/professorat, les pèrdues de grups i línies i no pas per motius demogràfics, la davallada dels mitjans per a l’atenció a la diversitat, la manca de cobertura de les baixes laborals fins al 10è dia, la manca de cobrament del 100% del sou en cas de baixa, les contínues reduccions salarials, el fet que els substituts no cobraran les hores de pati ni una part de les de preparació –tal com els substituts que han treballat la major part del curs no han cobrat el mes de juliol–, tot plegat s’insereix en l’atac frontal del govern de la Generalitat de Catalunya contra l’educació pública, mentre amb recursos públics es continuen sostenint les escoles concertades.

Per totes aquestes raons, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona expressa el seu suport i solidaritat amb les treballadores i treballadors de l’educació pública en lluita a la nostra ciutat i amb les milers de mestres que a partir del setembre romandran sense feina. Atesa la convocatòria de vaga duta a terme per la Coordinadora d’Interzones (constituïda assembleàriament per treballadors de l’educació pública i militants de base de diversos sindicats), amb el suport de la Confederació General de Treballadors (CGT), des de la CUP cridem la col•lectivitat educativa i la majoria popular de Barcelona a manifestar-se junt amb aquests treballadors a través de les diverses mobilitzacions que convoquin. La més important en aquest procés és la vaga dels centres educatius públics que s’iniciarà als dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de Primària, Secundària, Cicles i Escoles d’adults), i els dies 26 i 27 de setembre. Aquestes jornades de vaga i mobilitzacions tindran continuïtat a partir d’octubre en forma de vaga indefinida discontínua avaluable mensualment pel mateix comitè de vaga convocant. Així es pretén tombar el rumb implacable que el Dept. d’Ensenyament ha emprès contra una educació pública condemnada a esdevenir un gueto per a les classes populars. La CUP –organització popular de caràcter assembleari i horitzontal–, per tant, exigeix del Dept. d’Ensenyament que acordi amb les treballadores vaguistes un calendari de negociació sobre les tisorades sofertes, i exigeix un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

Alhora, fem una crida perquè aquella militància de la CUP que pugui fer-ho, ajudi a difondre la vaga per garantir-ne el màxim ressò i col•labori a defensar l’educació pública a través de les plataformes docents, les assemblees diverses i les comissions d’educació de les distintes entitats veïnals. Serà una vaga llarga i dura, per això us encoratgem a solidaritzar-vos-hi: la gent treballadora, les AMPA, l’Assemblea groga i l’espectre ampli de col•lectius populars de Barcelona amb els sindicats… Hi ha 3.000 companyes i companys que al curs vinent no treballaran: enmig d’aquesta ofensiva brutal contra la societat barcelonesa i catalana entenem que una vaga com aquesta és l’únic mitjà per defensar les nostres conquestes. La CUP de Barcelona no hi serà absent. Som al costat de la gent solidària que ha decidit, ara més que mai, practicar el que nosaltres practiquem i proclamem: que la lluita és l’únic camí.

25 de juliol de 2012