La CUP de Barcelona dóna suport als i les condemnades del 4F.

Pel desmuntatge de la mentida. El 4 de febrer de 2006 algú va llançar un test des d’una casa ocupada (propietat de l’Ajuntament) en la […]


Pel desmuntatge de la mentida. El 4 de febrer de 2006 algú va llançar un test des d’una casa ocupada (propietat de l’Ajuntament) en la que es celebrava una festa, deixant ferit de gravetat a un agent de la Guàrdia Urbana. L’Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana, davant la impossibilitat d’esbrinar qui havia llançat el test des de la casa, va inculpar varies persones que no estaven presents a la festa, ni tan sols a la zona el dia dels fets.

Fins i tot, el llavors batlle, Joan Clos, va declarar a Catalunya Radio que l’objecte que havia impactat al Guàrdia Urbà era un test llançat des de dins de la casa on es celebrava la festa. Després l’Ajuntament de Barcelona va invertir la versió, afirmant que no havia sigut d’aquesta manera i que l’objecte havia sigut llençat des del mateix carrer.

Les conseqüències directes d’aquest canvi d’opinió de l’Ajuntament de Barcelona es resumeixen en:

  • Álex Cisternes i Juan Pintos: 2 anys a la presó preventiva i uns quants més a la presó i a tercer grau.
  • Rodrigo Lanza: 2 anys a la presó preventiva i fins a l’actualitat segueix empresonat.
  • Álex, Rorigo i Juan: tortures per part de la policia de la ciutat durant la detenció i els posteriors dies de calabós; la seva denúncia per tortures no va prosperar.
  • Patricia Heras: 2 mesos a la presó i 4 mesos en tercer grau fins que el 26 d’abril de 2011 va decidir llevar-se la vida, sense que ningú n’hagi assumit cap responsabilitat.

El primer judici (Audiència Provincial de Barcelona, febrer de 2008) es va desenvolupar amb múltiples irregularitats: no es van acceptar les proves de la defensa i l’única prova de l’acusació fou el testimoni de dos guàrdies urbans: Bakari Samyang i Víctor Bayona Viedma. La defensa va presentar un recurs al Tribunal Suprem (juliol de 2009) que va ratificar la sentència i va augmentar les condemnes. Actualment s’està a l’espera d’una resposta del Tribunal Constitucional, davant el qual la defensa va presentar un altre recurs.

Fa poques setmanes va sortir a la llum una informació que posa en entredit la veracitat de la declaració d’aquests agents de la Guàrdia Urbana, que van ser el testimoni clau per a al cas del 4F. Samyang i Bayona, aniran a presó al ser condemnats per tortures al fill d’un diplomàtic (Sentència de la secció 5ª de l’Audiència Provincial de Barcelona, de 17 d’octubre de 2011). Aquesta sentència també evidencia que van simular delicte i van falsejar l’atestat, quelcom que qüestiona la credibilitat de les seves declaracions com a testimonis de càrrec en el cas 4F.

Arrel d’aquesta nova informació s’ha convocat una manifestació aquest dissabte 12 de novembre a les 18h al Forat de la Vergonya per denunciar aquest cas de manipulació i muntatge judicial.

És per totes aquestes raons que des de la CUP de Barcelona volem transmetre tot el nostre suport als companys i companyes sentenciades, animant a tothom a assistir a la manifestació, i instem a les autoritats judicials que aquest cas sigui reobert per tal d’esclarir les responsabilitats pel muntatge policial portat a terme pel cos de la Guàrdia Urbana, i evidenciar la innocència de les persones inculpades.

Més informació: http://www.desmontaje4f.org/

Barcelona, 11 de novembre de 2011

Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona

11 de novembre de 2011