La CUP de Barcelona no es presentarà amb ERC a les eleccions municipals

La formació de Jordi Portabella no coincideix amb el model de ciutat que proposa la CUP La Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona (CUP) no negociarà […]


La formació de Jordi Portabella no coincideix amb el model de ciutat que proposa la CUP

La Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona (CUP) no negociarà una coalició amb ERC de cara a les properes municipals. Després de trobar-se amb representants d’aquesta formació, la CUP ha reiterat la voluntat de treballar per canviar el model de ciutat.  El qüestionament que fa ERC de l’actual manera de gestionar el consistori i de la idea de ciutat que se’n deriva, que es podria qualificar d’oposició a la carta, no és, ni de bon tros, una alternativa de govern. En aquest sentit, la CUP desmenteix les informacions errònies (i, en ocasions, no contrastades) que la darrera setmana han aparegut en diversos mitjans de comunicació i que, citant ERC, assenyalaven que la CUP veia bé una coalició amb la formació de Portabella.

Ja fa mesos que la Candidatura d’Unitat Popular reitera que no treballarà amb cap formació que defensi el model actual de Barcelona.  Un projecte que fabrica una ciutat artificial, que modifica la realitat dels nostres barris per fer-la funcional a la lògica econòmica del turisme o de l’especulació davant dels drets de les persones. El veïnat de Barcelona pateix dia rere dia les conseqüències d’aquest concepte de ciutat i veu com, cada vegada, té menys dret a participar de les decisions que l’afecten i com es privatitzen els serveis públics en favor d’empreses que els empobreixen i acomiaden treballadors i treballadores. La voluntat de la Candidatura és construir una altra Barcelona, dinamitzar els barris, atendre les necessitats socials i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

La CUP de Barcelona considera que el programa i les prioritats d’ambdues forces difereixen profundament, aspecte fonamental per a la Candidatura d’Unitat Popular a l’hora de decidir possible aliances, per sobre de llistes, persones candidates i repartiment de quotes. La CUP treballa sobre dos eixos bàsics (un de nacional i un de social) que no coincideixen amb ERC. Per a la Candidatura d’Unitat Popular és bàsic fer propostes veritablement alternatives i de denúncia permanent de les  polítiques concretes que alimenten l’actual model de ciutat. En aquest sentit, les propostes en turisme, habitatge i democràcia participativa (tres dels eixos bàsics del programa municipal de la CUP de Barcelona, entre molts d’altres) difereixen molt de les que s’han aplicat des del consistori. Tant des de l’equip de govern com  des d’aquesta oposició a la carta,  ERC ha demostrat una manca de compromís amb una praxi política que s’oposi realment als poders fàctics de la ciutat i als seus interessos , i que impulsi propostes reals de transformació.
 
Finalment, la Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona recorda que té els seus mecanismes de decisió interns, els seus ritmes i que evitarà supeditar el pla de treball tàctic i estratègic a conjuntures partidistes i electoralistes.

D’acord amb aquests principis, la CUP sempre estarà oberta a escoltar i a ser proactiva per a qualsevol mena de contacte, de proposta de debat, o de treball, amb col·lectius, entitats i organitzacions que redundi en benefici del veïnat de Barcelona, abans, durant i després de les eleccions.

  Barcelona, 13 de gener de 2011

13 de gener de 2011