La CUP-CC demana la compareixença d’ACCIONA, de l’ACA i de l’exconseller Santi Vila per l’informe d’antifrau sobre ATLL

La CUP-Crida Constituent ha registrat avui al Parlament de Catalunya un seguit de peticions de compareixença a la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat per […]


La CUP-Crida Constituent ha registrat avui al Parlament de Catalunya un seguit de peticions de compareixença a la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat per tal que es donin explicacions sobre l’informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya sobre irregularitats en la facturació a Aigües Ter Llobregat. El grup parlamentari ha registrar les següents peticions de compareixença: 
 
 OLGA CORELLA HURTADO, Directora General de l’Àrea de Control d’infraestructures Aigua i Serveis d’ACCIONA, S.A.
 
 VICENTE SANTAMARÍA DE PAREDES CASTILLO, administrador d’ACCIONA, S.A.
 
 JORDI AGUSTÍ i VERGÉS, Director de l’ACA.
 
 SANTI VILA i VICENTE, exconseller de territori i sostenibilitat.
 
 JOSEP RULL I ANDREU, Conseller de territori i sostenibilitat.
 
L’Oficina Antifrau de Catalunya ha detectat irregularitats en la facturació a Aigües Ter Llobregat que poden derivar en possibles responsabilitats fiscals i penals. El procés s’ha obert arran d’una denúncia de CGT presentada el passat mes d’abril on el sindicat denunciava l’empresa Acciona de falsificar factures a Aigües Ter Llobregat per incrementar els beneficis. 
 
El diputat Benet Salellas, un cop llegit l’informe, ha assegurat que “ara veiem que no només és un tema de diferències de model, en què nosaltres defensem model públic i CDC el model privat; ara veiem que privatitzar significa saquejar el servei públic. No n’hi havia prou amb els diners del servei, Acciona ha piratejat els comptes per doblar beneficis, són uns corsaris del segle XXI a costa d’un bé comú. I tot plegat en connivència amb una ACA que havia de controlar i mirava cap a un altre costat”
11 de febrer de 2016