La CUP-CC presenta una moció sobre la precarietat laboral al sector públic

El diputat de la CUP Crida Constituent, Vidal Aragonés, ha anunciat avui la presentació d’una moció sobre la precarietat laboral al sector públic al proper […]


El diputat de la CUP Crida Constituent, Vidal Aragonés, ha anunciat avui la presentació d’una moció sobre la precarietat laboral al sector públic al proper ple del Parlament de Catalunya que començarà demà dimecres 9 d’octubre.

El portaveu del subgrup parlamentari de la CUP-CC al Parlament de Catalunya ha amonestat les declaracions del Conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, afirmant que “no considerem que sobrin funcionaris ni que hi hagi ‘funcionaris apalancats’ com va dir el Conseller”.

Aragonés no només ha desmentit el Conseller, sinó que ha volgut subratllar la feina de les treballadores públiques, que “han estat qui han salvat el funcionament quotidià dels serveis públics davant les retallades que han impulsat els successius governs estatals i autonòmics”.

És en aquesta línia de defensa dels drets dels treballadors i treballadores públiques, i no com a resposta a unes declaracions d’un Conseller, que la moció que presenta la CUP-CC de cara a aquest proper ple planteja fins a 16 mesures.

Entre les mesures que la CUP-CC trasllada al Ple del Parlament per què insti el Govern de la Generalitat a assumir, destaca la necessitat de recuperar el 5% de les retribucions descomptades el 2010 a les treballadores públiques, i retornar totes les retribucions del sector públic que restin pendents.

La moció també pretén reduir en un any la temporalitat dins del sector públic del 25% fins al 8%, i aposta per l’estabilitat laboral fent que totes les oposicions que es convoquin tinguin en consideració l’antiguitat, l’edat i l’aportació de les que ja han estat o són treballadores, siguin interines o temporals o en qualsevol altra situació.

La CUP-CC insisteix en què el Govern assumeixi, com fins ara no ha fet, la garantia d’un salari d’almenys 1.200 euros per a totes les treballadores de serveis públics externalitzats. Aquesta ha de ser una condició sine qua non per a qualsevol adjudicació.

També s’inclouen propostes per les treballadores públiques de diferents àmbits de l’administració pública. A la universitat es proposa acabar amb els falsos becaris i els falsos professors associats dins la Universitat tot donant compliment a l’Estatut del personal investigador en formació perquè el personal investigador cobri allò que li correspon.

En l’àmbit de l’ensenyament públic, i recollint les reclamacions dels sindicats majoritaris en l’àmbit de l’ensenyament, la moció aposta per derogar el Decret de Plantilles i acabar amb l’arbitrarietat dels nomenaments a dit, i a favor dels nomenaments transparents i publicitats, fonamentats en els mèrits i les capacitats dels candidats.

La CUP-CC trasllada al Govern la proposta que assumeixi la internalització del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, dels serveis de la DGAIA que a dia d’avui es gestionen de forma privada, i del transport sanitari a través de la subrogació dels treballadors i treballadores que presten aquests serveis. De la mateixa manera, exigeix l’aplicació de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals per als bombers de forma immediata.

 

9 d'octubre de 2019