La CUP commemora el 8 de març a Girona

La CUP celebra un acte lúdic i popular en contra de les retallades i per la igualtat de gènere, i participa en la concentració convocada […]


La CUP celebra un acte lúdic i popular en contra de les retallades i per la igualtat de gènere, i participa en la concentració convocada en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora

La CUP de Girona va commemorar ahir, juntament amb l’organització juvenil Maulets, el Dia Internacional de la Dona Treballadora a Girona. A les sis de la tarda, la formació va celebrar un acte lúdic i popular en contra de les retallades i per la igualtat de gènere a la plaça del Vi, sota el lema ‘Els drets de les dones també pateixen retallades; a Girona i als Països Catalans, ni un pas enrere en la lluita feminista’. Durant l’acte, que va ser amenitzat amb tallers per la mainada i música en directe, es va repartir material editat per la CUP en motiu del 8 de març, i es va llegir un manifest en què es demanava un compromís ferm tant de la societat civil com de les administracions per avançar de forma efectiva cap a la igualtat de gènere.

Posteriorment, membres de la CUP van participar en la concentració convocada a la mateixa plaça del Vi a les set, organitzada per múltiples associacions de dones de la ciutat, que va aplegar més d’un centenar de persones. En aquest cas, van ser les jugadores de l’equip de bàsquet UniGirona les encarregades de llegir el manifest. Al mateix vespre, el regidor de la formació a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, també va assistir a la inauguració de la plaça Leonor Joher, a Santa Eugènia, dedicada a l’activista veïnal i obrera eugenienca.

La CUP i Maulets culmuinaran la celebració del 8 de març amb la pintada, aquest cap de setmana, d’un mural de temàtica feminista al Barri Vell de Girona. Igualment,  la CUP fa una crida a participar en la resta d’actes que hi ha organitzats durant els pròxims dies a la ciutat per commemorar aquesta nova edició del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

9 de març de 2012