La CUP condemna l’actuació dels mossos a la UAB

La Candidatura d'Unitat Popular condemna la càrrega indiscriminada dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants que s'havien tancat a la Facultat de Filosofia i Lletres de […]La Candidatura d'Unitat Popular condemna la càrrega indiscriminada dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants que s'havien tancat a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona per demanar la insubmissió d'aquesta universitat al Procés de Bolonya.


La CUP, creu que una vegada més el Sr. SAURA demostra al costat de qui està, i la seva tendència a utilitzar els Mossos com a cossos de repressió de la dissidència política del nostre país, tal i com demostra la seva actuació contra els estudiants de la UAB, per aquest motiu demana la dimissió del Sr. Saura, com a màxim responsable de la Conselleria d’Interior.


La formació independentista creu també que el rector de la UAB és un dels principals responsables de l'entrada dels Mossos a la UAB, després de negar-se a parlar amb els estudiants, va decidir enviar la policia.  La CUP demana que es depurin responsabilitats per aquests fets violents i mostra la solidaritat  amb els estudiants, la seva lluita contra el Procés de Bolonya, i a les mobilitzacions que hi ha convocades.


Els Fets


Els fets es remunten a la vesprada de dimarts, quan les forces policíaques, que abans de procedir a identificar i desallotjar als i les estudiants, van carregar de forma indiscriminada al centenar llarg d'estudiants que s'havia concentrat davant de l'edifici en suport a la tancada. Cap a les vuit del vespre els Mossos d'Esquadra uniformats van fet acte de presència amb l'autorització del rector Lluís Ferrer i Caubet, que no va voler escoltar les reclamacions dels estudiants.


Més tard, es van apagar els llums de tot el recinte universitari i els Mossos d'Esquadra van carregar de manera indiscriminada contra els i les estudiants que s'havien anat concentrant de manera solidària a les portes de l'edifici. Després, els Mossos han identificat i desallotjat i per la força als i les estudiants tancats dins de l'edifici de forma pacífica.

29 d'abril de 2015