La CUP condemna la brutalitat policial en el desnonament de Salt

La CUP demana responsabilitats al Departament d’Interior i denuncia l’escalada de violència policial. La càrrega dels Mossos en la concentració de la Plataforma d’Afectats per […]


La CUP demana responsabilitats al Departament d’Interior i denuncia l’escalada de violència policial. La càrrega dels Mossos en la concentració de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha provocat diversos ferits

La CUP ha condemnat enèrgicament la càrrega policial dels Mossos d’Esquadra aquest matí a Salt, durant una concentració de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que intentava evitar un desnonament. Tot i l’actitud pacífica i la resistència passiva exercida per les gairebé cent persones concentrades, els Mossos d’Esquadra han decidit aplicar una càrrega que ha provocat diversos ferits.

La CUP ha qualificat l’actuació dels Mossos de “brutal i desproporcionada”, i ha denunciat l’”escalada de violència policial” que està posant seriosament en perill “els drets i llibertats civils i polítiques”. La CUP ha assenyalat el Departament d’Interior comandat per Felip Puig com a responsable de l’operació, i  ha demanat responsabilitats per la càrrega. D’altra banda, la formació ha mostrat la seva solidaritat envers les persones ferides i ha ofert la seva col·laboració a la PAH.

Finalment, la CUP ha mostrat el suport al grup municipal d’Independents Per Salt (IPS), que demà té previst preguntar sobre aquesta qüestió al ple municipal saltenc.

23 d'abril de 2012