La CUP considera que Fraga mor «sense respondre dels seus crims»

El 15 de febrer del 2012 moria Manuel Fraga Iribarne sense haver estat jutjat en vida pels seus crims. Des de la Candidatura d’Unitat Popular […]


El 15 de febrer del 2012 moria Manuel Fraga Iribarne sense haver estat jutjat en vida pels seus crims. Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) s’ha volgut  “expressar el més profund rebuig a la seva persona i a les seves pràctiques en vida”.

Lamenten que l’exministre de Franco, com la resta de responsables polítics de la repressió feixista, no hagin estat jutjats en vida, la qual cosa fa evident que “l’anomenada transició espanyola fou una farsa des del punt de vista de la justícia i els drets humans”. Aquest fet, pels independentistas, demostra una vegada més el caràcter opressiu de l’Estat i la impunitat dels seus organismes.

En aquest sentit, nombroses assemblees locals de la formació han presentat posicionaments als plens municipals en forma de moció. En aquests textos, es denuncia públicament la figura del jerarca franquista. En alguns casos, com el de la ciutat de Girona, es demana també que la Fiscalia General de l’Estat comenci a actuar d’ofici contra tots els alts càrrecs del franquisme que romanen en vida.  La moció no va ser aprovada, ja que la majoria de CiU i PP la va rebutjar.

18 de gener de 2012