La CUP considera incomprensible que es mantingui en presó preventiva al jove casteller Sergi Rubia i en demana la posada en llibertat

La Candidatura d’Unitat Popular vol expressar la més absoluta perplexitat i indignació davant al resolució de la secció segona de l’Audiència de Barcelona que aquest […]


La Candidatura d’Unitat Popular vol expressar la més absoluta perplexitat i indignació davant al resolució de la secció segona de l’Audiència de Barcelona que aquest matí ha resolt, davant d’un recurs presentat, mantenir en presó preventiva al jove dels Castellers de Barcelona, Sergi Rubia. Per la CUP és incompressible aquesta resolució i n’exigim la seva immediata posada en llibertat.

Sergi Rubia va ser detingut als carrers de Sants en el marc de les protestes contra el desallotjament de Can Vies, quan el jove casteller sortia d’un establiment comercial i dos agents de paisà de la Guàrdia Urbana de Barcelona el van retenir i emmanillar sota l’acusació de cremar uns contenidors. La defensa manté que no hi ha cap prova en contra del jove i que només es tracta de la paraula dels agents. A més, diversos testimonis presencials contradiuen la versió policial. El jutjat penal 28 ja ha fixat la data del judici pel proper 16 de setembre. 

El jove porta 23 dies en presó preventiva i han estat nombroses les mobilitzacions per exigir-ne l’alliberament. Els Castellers de Barcelona i moltes colles castelleres de Catalunya han expressat la seva solidaritat amb aquest barceloní de 29 anys. La seva família va presentar la setmana passada al jutjat 6.000 signatures de suport recollides a través de les xarxes socials.

20 de juny de 2014