La CUP, contrària a la gestió privada del servei de neteja viària i recollida de residus a Sabadell

La formació lamenta que la gestió del servei no sigui pública i que es torni a hipotecar la ciutat pels propers 15 anys. La Candidatura […]


La formació lamenta que la gestió del servei no sigui pública i que es torni a hipotecar la ciutat pels propers 15 anys.

La Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell es mostra contrària a l’acord de gestió del servei d’escombraries que va assolir el Ple del mes de febrer. Bàsicament, tal i com va defensar durant la campanya, la seva posició és en defensa de la municipalització del serveis públics i per tant considera inadequat que el servei vagi a càrrec d’una empresa privada. El portaveu Quico Andreu ha explicat que que això “suposa que l’objectiu de l’empresa que en du a terme la gestió no sigui el d’oferir un servei públic sinó el d’obtenir el màxim de beneficis i, a més, aquests no repercuteixen al conjunt de la ciutat sinó a interessos particular”.

Per altra banda la CUP celebra que el Plec de condicions tècniques contempli la incorporació de la totalitat de la plantilla a la nova empresa que gestioni el servei. La formació d’esquerres, però, insisteix que la millor manera per a garantir els drets d’aquests seria que l’empresa fos de titularitat pública on els i les treballadores hi tinguessin un pes rellevant.

8 de febrer de 2012