La CUP convoca una concentració a Lleida aquest dilluns contra la sentència del TSJC

La CUP crida a la insubmissió davant la sentència del TSJC sobre el català i conjuntament amb l’Assamblea de Joves de Lleida i el Casal […]


La CUP crida a la insubmissió davant la sentència del TSJC sobre el català i conjuntament amb l’Assamblea de Joves de Lleida i el Casal Ocell Negre, convoca una concentració el dilluns 5 de setembre a les 19:30 a la Plaça Paeria, per tal de protestar contra aquesta sentència que suposa una agressió sense precedents a la convivència. Durant la concentració, es farà lectura dels següent manifest:

Manifest:

Davant de l’agressió que representa la interlocutòria del TSJC sobre el model educatiu català així com sobre la llengua catalana, la CUP vol manifestar que:

1.- L’ús del català com a llengua vehicular de l’ensenyament al nostre país s’ha mostrat vàlid com una eina de cohesió social i nacional, i per a la integració dels alumnes nouvinguts provinents d’arreu del món.

2.- La interlocutòria del TSJC no fa més que alimentar una fictícia imposició del català a Catalunya, idea alimentada per la extrema dreta espanyolista del PP, Ciutadans i entitats com Convivència Cívica Catalana, que lluny de vetllar per la pau social, mantenen un discurs violentíssim cercant el conflicte permanent.

3.- L’experiència de l’escola catalana posa de manifest que els models segregacionistes, com l’impulsat pel PP al País Valencià, han suposat la minorització de la llengua catalana en aquells territoris on és la llengua pròpia, mentre que mantenir-lo com a llengua vehicular de l’ensenyament en garanteix la transmissió generacional independentment de l’origen dels alumnes.

4.- Davant aquesta nova agressió al català la CUP crida a tota la ciutadania a la insubmissió i la desobediència, especialment a tots els membres de la comunitat educativa. Així mateix vol fer una crida a que els claustres d’escoles i instituts es posicionin públicament en la defensa del català com a llengua vehicular de l’ensenyament.

5.- També instem al Govern de la Generalitat a no agenollar-se davant una nova imposició de l’estat espanyol, i a la resta d’administracions públiques del país amb competències en l’àmbit de l’ensenyament a seguir la crida a la insubmissió i la desobediència.

A Lleida, el 4 de setembre de 2011.

3 de setembre de 2011