La CUP crida a fer un «cordó sanitari» contra el PP a Girona

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona considera que cal ser contundents amb les propostes xenòfobes, racistes i discriminatòries que el PP presenta de forma […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona considera que cal ser contundents amb les propostes xenòfobes, racistes i discriminatòries que el PP presenta de forma recurrent al Ple municipal de la ciutat. La candidatura acusa els espanyolistes buscar notorietat a partir de la crispació, i de voler generar debats artificials amb arguments demagògics i populistes. Des d’aquest punt de vista, la CUP lamenta la simplicitat dels plantejaments del text, i considera que té un clar rerefons electoralista.
La moció presentada pel PP, que recull l’esperit de la que recentment s’ha aprovat a Salt, pretén que l’Ajuntament de Girona tingui poder de decisió sobre l’arrelament i el reagrupament familiar de ciutadans estrangers amb l’argument de l’incivisme. La CUP considera que una mesura així només serviria per dividir la ciutadania gironina, i que suposaria un factor de discriminació inacceptable. La candidatura també considera que podria donar peu a l’arbitrarietat, la corrupció i el clientelisme en l’elaboració d’informes per part del consistori.
Per totes aquestes raons, la CUP de Girona fa una crida a la resta de grups municipals perquè facin palès el seu rebuig frontal a la proposta, a diferència del que va passar a Salt, en què PSC, CiU i Esquerra van votar-hi a favor. El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha declarat que ‘cal fer un cordó sanitari per part de la societat civil i els partits amb vocació autènticament democràtica per tal d’aïllar qualsevol proposta amb fons xenòfob o discriminatori; la tasca en favor de la cohesió social és complexa, i requereix un esforç perquè tots plegats fem pinya’.

10 de gener de 2011