La CUP fa una crida a la fermesa davant els requeriments de la Delegació de Govern sobre la bandera espanyola

La CUP rebutja les intencions de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, d’imposar la bandera espanyola als ajuntaments […]


La CUP rebutja les intencions de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, d’imposar la bandera espanyola als ajuntaments catalans. Llanos de Luna ha anunciat que que enviarà un requeriment als ajuntaments que no facin onejar la bandera espanyola a l’edifici consistorial i que denunciarà als jutjats els ajuntaments que no atenguin aquest requeriment.
Davant d’aquesta amenaça, la Candidatura d’Unitat Popular fa una crida als ajuntaments catalans a la fermesa davant els requerimets de la delegació del govern espanyol i a rebutjar la imposició de la bandera espanyola als nostres ajuntaments. La CUP opina que la Delegació del Govern espanyol a Catalunya manté una actitud d’agressió contra els símbols i drets nacionals dels Països Catalans i demana el tancament d’aquesta institució.
Segons ha manifestat el portaveu de la CUP, Xavier Angelergues, ‘des de la CUP entenem que l’independentisme implica confrontació amb l’estat, i així ho demostra la senyora Llanos de Luna amb la seva imposició. Emplacem a tots els independentistes a romandre ferms davant de l’enèsim atac per part de l’estat espanyol envers la voluntat del nostre poble’.
En cas que la judicatura espanyola actuï i pugui arribar a plantejar sancions econòmiques contra els ajuntaments, la CUP emplaça el conjunt del municipalisme català a fer front, en bloc, a la judicatura espanyola. Xavier Angelergues també ha destacat que “en últim terme, davant la imposició espanyola, és l’organtizació i la mobilització popular la que pot garantir l’expressió lliure de la voluntat del poble català de fer respectar els nostres símbols”.

7 de març de 2012