La CUP crida a la insubmissió a la sentència que anul·la el català com a llengua vehicular a l’ensenyament

La tardor passada el TSJC donava dos mesos a la Generalitat per aplicar el castellà a les escoles catalanes com a llengua vehicular, forçant d’aquesta […]


La tardor passada el TSJC donava dos mesos a la Generalitat per aplicar el castellà a les escoles catalanes com a llengua vehicular, forçant d’aquesta manera un mateix tractament a l’hora d’impartir matèries als centres educatius del Principat entre el català i el castellà. Aleshores, diferents veus es van sumar, demostrant què és possible l’aixecament popular si ens toquen dos aspectes imprescindibles per ser poble; la llengua i l’escola.

Avui dimarts 26 de juny, el Tribunal Suprem Espanyol ha fet sentència en ferm per tal de que el català deixi de ser la llengua vehicular als centres educatius catalans en l’etapa escolar dels 3 als 6 anys, carregant-se així un sistema d’immersió lingüística imprescindible per a la permanència de la nostra llengua.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular fem una crida a prendre consciència per tal de mantenir-nos ferms en defensar la nostra Escola, que és i ha de ser pública, catalana i del poble. Hem de treballar units com a poble: des de les docents, passant pels alumnes i famílies, fins a les facultats de formació del professorat, per tal de NO ACATAR NI OBEIR aquest nou atac lingüístic l’objectiu del qual no és un altre que el de, a través de l’educació, debilitar-nos com a Poble.

La llengua d’un poble és una de les eines que el vertebren i el fan existir, i aquesta és la nostra herència avui, la de prendre consciència i fer reviscolar la llengua arreu dels Països Catalans. Apostant per l’ensenyament pública, perquè és el del poble. I seguir construint un model d’aprenentatge capaç de fer créixer noves generacions compromeses amb el món i amb la seva terra. Només amb la independència dels Països Catalans podrem garantir el futur per la nostra llengua.

Des de la CUP fem una crida a la insubmissió contra aquesta sentència  i a prendre el carrer en defensa de la nostra llengua.

27 de juny de 2012