La CUP crida a la manifestació convocada per la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’

La Candidatura d’Unitat Popular fa una crida a participar aquest dissabte a la manifestació convocada per la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’. La manifestació començarà […]


La Candidatura d’Unitat Popular fa una crida a participar aquest dissabte a la manifestació convocada per la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’. La manifestació començarà a les 18h de la plaça Universitat de Barcelona i transcorrerà pel carrer Pelai, plaça Catalunya, carrer Fontanella, Via Laietana, passeig d’Isabel II i finalitzarà al Pla de Palau. La manifestació finalitzarà amb un acte polític on intervindran Quim Arrufat (diputat de la CUP-Alternativa d’Esquerres), Marta Sibina (editora de la revista Cafè amb Llet), Neus Tur (portaveu del comitè de suport a la Vaga de Docents de les Illes) i Aitor Blanc (portaveu de la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’). 

La campanya ‘vol dotar de contingut el procés independentista’ tal com explica Aitor Blanc, portaveu de ‘Independència per canviar-ho tot’. La campanya ha tingut l’impuls de les organitzacions de l’esquerra independentista (CUP, Endavant, MDT, SEPC, Arran, COS), però Blanc assegura que el que s’està fent és llançar ‘un emplaçament a amplis sectors d’esquerres i sobiranistes dels Països Catalans per teixir una aliança que ens permeti definir quin model de república volem construir’ i que en aquest camí el que cal és unir ‘les lluites pels drets socials amb la defensa dels drets nacionals i la batalla pels drets democràtics’. Blanc remarca que s’està fent una crida a la manifestació de dissabte entenent ‘la mobilització popular és l’única garantia’ que tenim per assolir la independència i ‘fer descarrilar el nou pacte amb l’estat que ja ens estan preparant les elits d’aquí i d’allà’.

Pel integrants de la campanya el procés d’autodeterminació està en marxa al conjunt dels Països Catalans. ‘Segurament amb diferents dinàmiques institucionals o socials, però el procés de presa de consciència que vol que el nostre poble sigui amo del seu propi destí ja ha germinat a tots els territoris’ i es posa l’exemple de les dinàmiques solidaries que s’han generat arreu dels Països Catalans amb les mobilitzacions de la Primavera Valenciana, la lluita dels docents de les Illes o la cadena humana del passat onze de setembre.

La campanya es va posar en marxa el passat 20 de juliol amb un acte al Teatre Micalet de València en què van participar representants d’Escòcia i d’Irlanda amb els quals es comparteix plantejaments nacionals i socials. Durant els mesos d’agost i setembre s’ha obert una dinàmica de presentacions de la campanya que ha comptat amb més d’un centenar d’actes celebrats des de Figueres fins Alacant, ja sigui en actes organitzats per la pròpia campanya o bé en actes de diverses organitzacions polítiques i socials que han convidat a la campanya a explicar el projecte.

Una part dels actes han estat en format de debat sobre diversos temes que, dins el projecte independentista, puguin tenir diferents posicionaments. Així, en diversos actes s’ha buscat el debat a tres bandes entre la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’, l’Assemblea Nacional Catalana i el Procés Constituent. D’altra banda, aquestes presentacions han anat acompanyades en la majoria de casos, en els dies previs o posteriors, de la convocatòria d’assemblees obertes per eixamplar els suports i implicacions en la campanya.

A banda dels actes de presentació i debats, des de la campanya s’han impulsat diverses mobilitzacions com les que es van dur a terme a l’Hospitalet de Llobregat i a Sabadell els dies previs a l’onze de setembre, la del 25 de setembre a Barcelona en defensa del dret a decidir sobre el propi cos i contra la nova llei de l’avortament, el 27 de setembre a la Seu d’Urgell on es va celebrar una marxa de torxes, el 9 d’octubre a Sant Cugat de Vallès on es va fer un ‘escratxe’ davant del domicili particular de Narcís Serra. Per altra banda, l’esquerra independentista també va fer seu el lema de ‘Independència per canviar-ho tot’ en els manifestacions nacional de l’onze de setembre celebrades a Barcelona, Girona, Lleida i Reus i a la manifestació del 9 d’octubre a València.

Finalment la campanya ha fet una gran tasca d’agitació política amb la edició de 30.000 cartells, 200.000 octavetes, 50.000 adhesius, centenars de pancartes i desenes de murals distribuïts arreu dels Països Catalans.

17 d'octubre de 2013