La CUP davant de les eleccions europees del 25 de maig

Tal i com es va fer públic el passat 9 de març, la CUP va decidir no concórrer a les properes eleccions europees. Els motius, […]


Tal i com es va fer públic el passat 9 de març, la CUP va decidir no concórrer a les properes eleccions europees.

Els motius, que ja es van fer públics en el moment de prendre la decisió, eren els següents:

– La Unió Europea és un espai antidemocràtic que imposa la privatització dels serveis públics, la dictadura del deute i la preservació del interessos del capital. Els principis neoliberals que regeixen la UE i seu dèficit democràtic estructural comporten que el Parlament Europeu es vegi obligat a adoptar aquests principis. No acudim a aquesta comtessa electoral per denunciar aquest sistema opac i antidemocràtic que impossibilita la plena sobirania popular dels Països Catalans

– La CUP prioritza el treball polític basat en l’impuls d’iniciatives populars àmplies orientades a reforçar la unitat popular. I entenem que aquest treball polític és avui difícilment compatible a nivell organitzatiu i polític amb l’esforç que suposa presentar-se a les eleccions europees.

Malgrat que la CUP va decidir no concórrer a aquests comicis europeus, es va comprometre a incidir durant la campanya electoral defensant el projecte que hem defensat sempre: un projecte basat en la sobirania dels pobles i en l’emancipació de les classes populars, i de confrontació amb la Unió Europea i el seu model econòmic, polític i de relacions internacionals.

Entenem que aquestes eleccions s’esdevindran en un context marcat per dos factors molt clars:

– D’una banda, les duríssimes agressions contra la classes populars catalanes i del conjunt del sud d’Europa

– D’altra banda la crisi de l’estat de les autonomies espanyol i l’eclosió de l’independentisme

És per aquests motius, que de cara a les eleccions europees, des de la CUP emplacem al conjunt de catalanes i catalans a abstenir-se o recolzar les opcions electorals confrontades amb la Unió Europea i el seu projecte al servei del capital i dels estats, que defensin la independència dels pobles i un nou model social i econòmic socialista, feminista i ecològic.

8 de maig de 2014