La CUP decidirà la seva participació a les eleccions europees el proper 9 de març

Fins el 9 de març no se sabrà si la CUP participarà o no de les eleccions europees. El passat dissabte el Consell Polític de […]


Fins el 9 de març no se sabrà si la CUP participarà o no de les eleccions europees. El passat dissabte el Consell Polític de l’organització, reunit de forma extraordinària a Barcelona, va decidir obrir un procés de debat polític per tal de valorar la possibilitat de participar d’una coalició amb EH Bildu, BNG i NOS-Unidade Popular o de no participar a les eleccions europees.

La CUP prendrà aquesta decisió en el marc d’un Consell Polític el proper diumenge 9 de març, després d’un procés de debat a les seves assemblees locals i territorials, així com de consultar amb les organitzacions de l’esquerra independentista i altres moviments socials.

En les properes setmanes la CUP haurà de compaginar el debat polític arreu del territori amb l’elaboració de propostes polítiques de cara a la convocatòria electoral. Aquestes propostes aniran o bé en la línia de presentar-se a les eleccions o bé de fer un altre tipus de campanya política, però en tot cas amb la vista posada en la denúncia de l’Unió Europea, la troika i en definitiva l’Europa dels estats i del capital. Alhora, es reunirà amb els possibles integrants de la coalició per acabar de valorar la seva proposta i discutir-ne tant aspectes polítics com tècnics. Les propostes seran sotmeses a la deliberació del Consell Polític de l’organització, que serà qui prendrà la decisió final.

18 de febrer de 2014