La CUP demana ‘arribar fins al final’ contra el frau fiscal català

Davant de l’anunci de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que avui ha confessat evasió fiscal continuada (al menys des de 1980),  la Candidatura d’unitat […]


Davant de l’anunci de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que avui ha confessat evasió fiscal continuada (al menys des de 1980),  la Candidatura d’unitat Popular demana que l’expresident sigui denunciat i que se’n depurin totes les responsabilitats, denunciant alhora que l’expresident anunciï que s’ha regularitzat el frau en base a la vergonyant i privilegiada amnistia fiscal –sense cap conseqüència penal i en condicions avantatjoses– decretada pel PP cap a les rendes més altes. Per la CUP, el reconeixement explícit de l’expresident està directament vinculat a la recent dimissió d’Oriol Pujol com a secretari general de CDC i diputat al Parlament. 

Falten noms: al menys, 1.500

El frau fiscal català, via paradisos fiscals, blanqueig de capitals i enginyeria comptable és una xacra que cal combatre sense pal·liatius. Fonts sindicals eleven a 16.000 milions d’euros el frau fiscal català anual. Tot això en mig de la crisi, les retallades i la desesperació de molta gent. L’any 2010 es van descobrir 3.000 comptes opacs, per valor de 8.000 milions d’euros, i que afectaven 1.500 persones milionàries. A dia d’avui, coneixem els noms de Botin i Pujol: falten 1.498 noms.

25 de juliol de 2014