La CUP demana explicacions a la Paeria per la imposició d’una multa per portar el CAT

Desprès de que el dia 5 d’agost s’hagi interposat una denúncia contra un ciutadà de Lleida per part de la Guàrdia Urbana per portar el […]


Desprès de que el dia 5 d’agost s’hagi interposat una denúncia contra un ciutadà de Lleida per part de la Guàrdia Urbana per portar el CAT a la matrícula, la CUP de Lleida ha sol·licitat una reunió amb la responsable de la Guàrdia Urbana, la Sra. Sara Mestres.

El dia 5 d’agost un agent d’aquest cos policial va interposar una denúncia contra el conductor d’un vehicle per, textualment, “no ajustarse las placas de matrícula a las prescripciones reglamentarias. En el interior de las placas de matrícula delantera i trasera lleva el adhesivo europeo de CAT”.

Des de la CUP exigim que s’anul·li la sanció a aquest veí i que es donin instruccions al cos de la Guàrdia Urbana perquè aquest fet no es torni a repetir, ja que entenem que, al marge del contingut de l’adhesiu,  la tasca de la polícia municipal ha de ser la de servir la ciutadania i no el de perseguir-la i sancionar-la davant de manifestacions de desobediència civil.

A l’hora, fenomens d’aquesta naturales porten a interpretar aquests tipus de sancions com un atac més al fet nacional i un pas mes en la desmobilització, l’espanyolització i l’anorreament de la diferència, impropi d’un ajuntament que es defensa catalanista i progressista.

8 d'agost de 2011