La CUP demana la llibertat dels detinguts i crida a continuar mobilitzant-se

La CUP valorat avui els resultats de la vaga general arreu dels PPCC. L’important seguiment dut a terme avui i les manifestacions que es preveuen […]


La CUP valorat avui els resultats de la vaga general arreu dels PPCC. L’important seguiment dut a terme avui i les manifestacions que es preveuen massives i que es duran a terme aquesta tarda suposen una resposta contundent a les polítiques de retallades dels drets socials i laborals dutes a terme pel govern català i de l’Estat Espanyol.
Alhora, la CUP vol solidaritzar-se i  dels detinguts avui, entre ells un dels membres del Secretariat Nacional de la CUP, per participar en aquesta resposta popular i recolzar la vaga general. Han estat alliberats després d’hores d’estar tancats
Així, la Candidatura d’Unitat Popular fa una crida a continuar les mobilitzacions i a participar activament de les manifestacions convocades pels sindicats nacionals i de classe i les organitzacions de l’esquerra transformadora.

Primera valoració de la vaga a Girona
 
Més d’un miler de persones participen en la manifestació anticapitalista del matí
 
Navarro afirma que “la indignació s’està canalitzant al carrer”, i denuncia l’existència d’una autèntic “piquet patronal” que ha perjudicat el seguiment de la vaga
 
Més d’un miler de persones han participat en la manifestació anticapitalista convocada a les 12 del migdia a Girona per part de diversos col·lectius polítics i sindicals, entre els quals la CUP. L’organització ha qualificat de massiva la marxa, que ha sortit de la plaça del Lleó i ha recorregut diverses vies de la ciutat, enmig de càntics contra la reforma laboral i a favor dels drets socials i laborals.
 
En el seu pas per Hipercor s’han realitzat diverses accions de protesta contra aquest centre comercial. Avui ha transcendit que alguns treballadors han estat acomiadats d’aquesta empresa per haver anunciat la seva voluntat de secundar la vaga general. Per això, els regidors de la CUP a l’Ajuntament de Girona han realitzat una encartellada simbòlica a la porta del centre comercial.
 
Prèviament, desenes de persones han participat en la botifarrada a la reforma laboral, convocada a les 10 del matí davant de la subdelegació del govern espanyol a Girona per part de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), amb el suport de la CUP. Igualment, a primera hora del matí, membres de la CUP han participat en diversos piquets informatius, com ara els que s’han realitzat a l’Ajuntament i la Diputació de Girona.
 
La CUP ha criticat l’actitud dels cossos policials dels mossos d’esquadra i la policia municipal, que ha mostrat durant tot el matí una actitud extremadament agressiva envers els piquets informatius i els vaguistes mobilitzats. En concret la formació s’ha referit a l’actuació dels mossos d’esquadra a la seu de la Generalitat, on cossos d’antiavalots han coaccionat els activistes, i de la policia municipal a l’Ajuntament de Girona, que ha arribat a treure les porres i ha empentat i insultat els vaguistes que informaven de la vaga davant del consistori gironí.
 
El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha valorat positivament aquestes primeres hores de la jornada, i ha destacat l’afluència de la manifestació celebrada a les 12 del migdia. “Hi ha molt de malestar i indignació per totes les agressions contra els drets laborals, i avui s’està canalitzant al carrer”. Navarro també ha denunciat l’existència d’un autèntic “piquet patronal” per part de moltes empreses, que han coaccionat o directament impedit als seus treballadors de fer vaga.
 
La CUP ha volgut marcar perfil propi a l’hora d’enfocar la vaga, i s’ha centrat a reclamar més contundència als sindicats majoritaris en la defensa dels drets socials i laborals, i a dotar de contingut nacional les reivindicacions sindicals. “Cal treballar per un marc laboral propi dels Països Catalans, i reivindicar el dret a decidir del poble català, també en àmbits com l’econòmic i el social”. Per la formació, la lluita pels drets nacionals és indestriable de la tasca en favor de la justícia social.
 
 
Els càrrecs electes de la CUP, a la manifestació de la tarda
 
Els principals càrrecs electes de la CUP a les comarques gironines participaran avui, en la manifestació convocada a les 19h al rellotge de la Devesa. Els tres regidors de l’Ajuntament de Girona, l’alcalde de Celrà, així com regidors i portaveus municipals de la formació a Girona, Banyoles, Salt, Figueres, Santa Coloma de Farners, entre d’altres, seran presents a la marxa, i encapçalaran el bloc de l’esquerra independentista, convocat per la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i la CUP.

29 de març de 2012