La CUP demana responsabilitats a Interior pel desallotjament del CAP de Ca n’Oriac de Sabadell

La CUP de Sabadell ha criticat durament la decisió de la conselleria d’Interior de desallotjar aquesta matinada el Centre d’Atenció Primària de Ca n’Oriac. En […]


La CUP de Sabadell ha criticat durament la decisió de la conselleria d’Interior de desallotjar aquesta matinada el Centre d’Atenció Primària de Ca n’Oriac. En protesta pel seu tancament durant els mesos estivals, un grup d’usuaris i indignats feia setmanes que hi mantenien una acampada nocturna a l’interior de forma pacífica. La CUP ha qüalificat aquesta intervenció policial com un ‘vertader atemptat al dret de manifestació’ i en demana explicacions al Departament de Felip Puig.

Per la CUP, els arguments esgrimits pel govern de la Generalitat – que al·lega raons de salubritat de les acampades per desallotjar-les – són ‘clarament fal·laços’. Els independentistes entenen ‘que el govern de CiU pretén resoldre les reivindicacions ciutadanes a cops de porra’.

La CUP de Sabadell ja es va mostrar crítica a principis d’estiu amb la retallada de serveis bàsics com els CAP. Recordaven que, durant aquests mesos, es produeix un augment de ‘de les necessitats específiques de la gent gran o de les persones dependents’. A través del seu portaveu Francesc Andreu, al·leguen que ‘els CAP que s’han tancat a la ciutat són precisament els que es troben en els barris de classe treballadora que més pateixen la crisi, i que més allunyats o mal comunicats es troben del Parc Taulí, l’únic centre sanitari obert de forma permanent’. En aquest sentit, Andreu ha declarat que ‘les acampades estan molt més que justificades’.

31 d'agost de 2011