La CUP demana que no es voti cap dels partits que es presenten al nou de març

La Candidatura d’Unitat Popular ha fet públic, en el marc d’una Trobada de Representants Territorial d’àmbit nacional celebrada a Lleida i en roda de premsa, […]La Candidatura d’Unitat Popular ha fet públic, en el marc d’una Trobada

de Representants Territorial d’àmbit nacional celebrada a Lleida i en

roda de premsa, el seu posicionament entorn les eleccions espanyoles

del 9 de març. Emplaça a les persones que creuen que el Dret a decidir

és un dret irrenunciable a no votar cap dels partits que es presenten a

les eleccions espanyoles del pròxim 9 de març i deixa llibertat a cada

territori, depenent de la seva realitat social i política, a

decantar-se pel vot nul, l’abstenció activa o el vot en blanc. – Àudio: Antoni Rico (CUP GironaÀudio: Adam Majó (CUP Manresa).


Adam Majó, portaveu de la CUP i regidor de la CUP de Manresa afirmava que “en els darrers 30 anys “ha quedat prou clar que la capacitat d’influir i de millorar les condicions de vida dels ciutadans dels Països Catalans des del Congrés dels Diputats són pràcticament nul·les”, i és per això creuen que “la millor opció passa per no votar cap dels partits polítics que s’hi presenten”. Majó assenyalava que “ni el parlament espanyol ni el marc legal que l’empara –la Constitució espanyola- són plenament democràtics ni ens poden representar adequadament”.

Al seu torn, Antoni Rico, membre del Secretariat Nacional de la CUP i representant de la CUP de Girona ha assegurat que l’opció del “no-vot” a cap dels partits polítics ha de fer-se sempre en clau “crítica i activa” però, sobretot “adaptant-se a les necessitats de cada territori”.

El gironí ha remarcat que “la CUP treballa arreu dels territoris de parla catalana des de la base i al costat de moviments socials de cada territori”, i que “és per això que el secretariat de la CUP deixa en mans de les diferents candidatures de cada territori o comarca una presa de decisió sobre si creuen necessari demanar el vot nul o l’abstenció activa segons les necessitats i la realitat política de cada indret”.

A comarques gironines, per exemple, la CUP dóna suport la Plataforma No a la MAT ha demanat el vot nul. En altres indrets, però, l’opció escollida pels moviments socials que hi treballen i per la CUP seria l’abstenció d’una forma activa o bé el vot en blanc que proposen les CUP del maresme.

Països Catalans. 24 de febrer de 2008

24 de febrer de 2008