La CUP denuncia el desmantellament del sistema públic de salut amb els nous plans a Lleida, Tarragona i Girona

Isabel Vallet: “El conseller Boi Ruiz mai ha deixat de representar els interessos de la sanitat privada, com a bon ex representant de la patronal […]


Isabel Vallet: “El conseller Boi Ruiz mai ha deixat de representar els interessos de la sanitat privada, com a bon ex representant de la patronal d’hospitals privats”

La CUP anuncia que posarà en coneixement de la Sindicatura de Greuges tots aquests plans.

Fa un crida a participar de la mobilització que tindrà lloc demà dissabte 21 de febrer a les 18h a la Plaça Sant Joan de la ciutat de Lleida contra el Consorci Sanitari.
 
La CUP ha denunciat avui en roda de premsa l’estratègia d’esquarterament de l’ICS, amb diferents tàctiques, el Consorci Sanitari a Lleida, el Projecte Cims a Girona i el Plans Funcionals a Tarragona. Entenem que les tres operacions busquen drenar recursos públics a la sanitat privada, satisfer els interessos privats de determinats gestors i eludir el control públic i democràtic dels recursos econòmics públics. En paraules de la diputada Isabel Vallet “ El conseller Boi Ruiz mai ha deixat de representar els interessos de la sanitat privada, com a bon ex representant de la patronal d’hospitals privats”. La prova és que el Consorci Sanitari de Lleida, el Consorci de l’Hospital Clínic, així com els altres 12 consorcis sanitaris -que han adaptat recentment els seus estatuts- preveuen l’aprofitament privat dels seus serveis i de les seves instal·lacions.

Clara Griera, membre de la Marea Blanca de Bellpuig i de la CUP de Bellpuig, ha explicat al ser torn que el Consorci Sanitari de Lleida encobreix un procés latent de privatització de la sanitat pública a escala provincial. Que el Consorci no suposarà una millor assistència sanitària ja que no augmentaran els recursos sanitaris i sí, en canvi, els objectius i les tasques que aquest haurà de dur a terme, i ha destacat que: “regir el Consorci per criteris de rendibilitat, economia i productivitat tindrà un impacte negatiu en la qualitat assistència, en l’equitat d’accés i la universalitat ja que per ser competitiu haurà de reduir costos”.

Xavier Milian, membre de la CUP de Reus en nom de les CUP del Baix Penedès, Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona i del Grup de Treball de la sanitat pública de Tarragona, ha explicat que els Plans Funcionals a Tarragona busquen buidar de recursos i d’activitat l’Hospital Joan XXIII (de l’ICS) a favor d’interessos privats de la Xarxa Santa Tecla i les seves fundacions. Ha denunciat que malgrat exigir en multitud d’ocasions informació sobre què suposen aquests plans en quant a recursos públics hi regna una opacitat total. Defensa que és un consorci encobert perquè ara mateix els Plans Funcionals tenen un òrgan rector i s’han nomenat gerents per les àrees que han de començar a funcionar sense que aquestes realitzin efectivament cap activitat. Apunta que recentment han elaborat un material gràfic per visualitzar els diferents casos de portes giratòries a Reus i a la província de Tarragona.

Anna Alcalà, treballadora de l’Hospital de Santa Caterina i membre del comitè d’empresa del mateix, al seu torn, ha explicat que el Projecte Cims, venut com una aliança estratègica entre l’Hospital Josep Trueta i altres ens, està suposant un desballestament del primer a favor dels interessos privats ja que s’està usant l’IAS (empresa pública de gestió privada) per eludir els controls administratius i els procediments de contractació i adjudicar les externalitzacions de manera més discrecional. Un exemple clar el tenim en l’intent de privatització de la gestió del servei d’al·lergologia que fins ara oferia l’Hospital Josep Trueta i que en comptes d’executar el procediment el mateix centre de l’ICS, sotmès al dret administratiu, es traspassa per a que l’executi l’IAS amb subjecció al dret privat.

La CUP anuncia que posarà en coneixement de la Sindicatura de Greuges les informacions anteriors, com va fer a maig de 2014 amb el Consorci Sanitari de Lleida. Que analitzarà els projectes detingudament, per posar en coneixement judicial les presumptes irregularitats, si s’escau. I anima a la mobilització que tindrà lloc demà a les 18h a la Plaça Sant Joan de la ciutat de Lleida contra el Consorci Sanitari així com a totes les mobilitzacions i accions per aturar l’enèsim intent de privatització dels reductes de sanitat pública de propietat pública que queden en el sistema català de salut.

20 de febrer de 2015